Maandagmiddag werd geloot voor de 1/16de finales van de Croky Cup (Beker van België). KSV Roeselare zal daarin thuis tegen KAS Eupen spelen. De wedstrijd wordt in principe gespeeld op woensdag 21 september 2016.

logo_kaseupenKAS Eupen promoveerde vorig seizoen uit de Proximus League naar het hoogste niveau. De club eindigde op een tweede plaats in het klassement dankzij een scoreloos gelijkspel op de slotspeeldag tegen concurrent R. Antwerp FC. Titelwinnaar RWS Bruxelles behaalde echter geen licentie, waardoor KAS Eupen de promotie naar de Jupiler Pro League mocht vieren.

De club uit de Oostkantons heeft in een recent verleden (2010-2011) een seizoen in eerste klasse gespeeld, maar met een vijftiende plaats en rode lantaarn in de eindronde om het behoud, keerden de Panda’s terug naar tweede klasse. Dankzij een samenwerking met de Aspire Academy bleef KAS Eupen in de daaropvolgende seizoenen wel steeds een titelkandidaat in de Proximus League. Zo eindigden ze – op uitzondering van één seizoen – steeds in de top drie van het klassement.

Aan het hoofd van de spelersgroep staat trainer Jordi Condom. De 47-jarige Spanjaard heeft in zijn actieve spelersloopbaan furore gemaakt bij de jeugd van FC Barcelona en Palamós CF, waar hij ook doorgroeide tot de A-kern. Na zijn carrière ging de middenvelder aan de slag als trainer bij zijn ex-clubs (FC Barcelona jeugd en Palamós CF), vooraleer in 2015 de overstap te maken naar Duitstalig België. Hij volgde er zijn landgenoot Bartolomé Márquez López op en vierde vorig seizoen dus promotie naar het hoogste niveau.

Vorig seizoen eindigden de confrontaties met KAS Eupen voor KSV Roeselare in mineur. In de heenronde werd het 2-2 op Schiervelde, maar op bezoek aan de Kehrweg werd het maar liefst 4-0. Een kansloze nederlaag, met een imponerend KAS Eupen op promotiekoers.

De sterkhouders van vorig seizoen, aangevuld met talentvolle jonge spelers en ervaring, moeten dit seizoen het behoud proberen te verzilveren voor de Panda’s. In 5 speeldagen sprokkelde de club met stamnummer 4276 slechts vier punten, goed voor een dertiende plaats in het klassement. Op bezoek bij KVC Westerlo won KAS Eupen met 1-2, terwijl RSC Anderlecht aan de Kehrweg op een 2-2-gelijkspel bleef steken na een pijnlijke owngoal van doelman Roef.

De winnaar van het duel tussen KSV Roeselare en KAS Eupen kwalificeert zich automatisch voor de volgende ronde. Er is geen heen- en terugwedstrijd, maar er volgen wel verlengingen en eventueel strafschoppen bij een gelijkspel. De loting voor de volgende ronde gebeurt pas na de wedstrijd.