Euhm Tom? Neen, zeg maar EUTOM! Europees Parlementslid Tom Vandenkendelaere is een geboren en getogen Roeselarenaar en is dat na 32 jaar nog steeds in hart en nieren. Getuige daarvan is dat hij onlangs een Europees kantoor opende in Roeselare. Oltegoare Roeselare, ook met Tom!

Tom Vandenkendelaere werd geboren op 2 september 1984 in Roeselare. Nadat hij afstudeerde aan het Klein Seminarie trok hij naar de Belgische en Europeese hoofdstad om er vertaler-tolk Engels-Duits te worden.

 

In 2004 kon EUTOM voor het eerst echt proeven van Europa als Erasmusstudent in Magdeburg (Duitsland). Nadien liep hij ook stage op de Belgische Ambassade in Berlijn. In 2007 behaalde Tom aan de Universiteit van Kent een Master in Internationale Relaties. Daarmee was ook meteen de toon gezet voor zijn verdere ambities.

Tussen zijn doctoraatstudies door (die hij met glans doorstond) werkte Tom als attaché bij de FOD Buitenlandse Zaken. In 2012 werd hij verkozen tot nationaal voorzitter van Jong CD&V voor de termijn van 2013-2015. Aan dat mandaat kwam in november 2014 een einde toen hij Marianne Thyssen kon opvolgen in het Europees Parlement. Tom is daar hoofdlid van de commissie Economische & Parlementaire Zaken en van de Interparlementaire Delegatie met China. Daarnaast is hij bijlid van de commissies Milieu, Volksgezondheid en Voedselveiligheid, en Werk & Sociale Zaken. Hij is daarnaast ook nog actief in de Roeselaarse politiek als ondervoorzitter van de lokale CD&V-afdeling.

Tom is dus een Europese burger, maar wie hem volgt via sociale media, merkt al vlug dat hij zijn hart toch heeft verloren aan Roeselare, het hart van West-Vlaanderen. Hij zal ook morgen aanwezig zijn om vanaf de eerste rij te supporteren voor stamnummer 134.