KSV Roeselare won zondagmiddag een felbevochten wedstrijd met het kleinste verschil tegen AFC Tubize. Lees de commentaren van Maël Lépicier & Davy Brouwers en bekijk de reacties van François Kompany en trainer Arnauld Mercier.

slider2-16102016

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-etvgem’]
[av_progress_bar title=’Reacties na KSV Roeselare – AFC Tubize’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-coavzy’]

[/av_progress]

lepiciermaelMaël Lépicier: “Dit was een belangrijke wedstrijd. Dat geldt uiteraard voor iedere partij in deze competitie, maar we hadden het echt niet onder de markt tegen dit fysieke AFC Tubize. Het doet deugd dat mijn doelpunt resultaat oplevert. De vrije trap was een ingestudeerd nummertje, we hadden er op training hard op gewerkt. Leuk toch, als het dan in de wedstrijd ook lukt? Een doelpunt voor mijn kersverse dochtertje!”

“Samen met Saviour Godwin en Kevin Kis ben ik nu topschutter van KSV Roeselare. Het is de eerste keer in mijn voetbalcarrière dat zoiets me overkomt (lacht). Ik scoorde ooit wel eens vier doelpunten in een seizoen bij RAEC Mons en zal dat record straks misschien wel breken?”

“Ik voel me goed. Het is tot dusver het beste seizoen van de laatste jaren. Ik ben aanvoerder, blijf voorlopig – hout vasthouden – gespaard van blessures en heb meestal een basisplaats. Ik was vorig jaar ook fit, maar heb toen niet alles gespeeld. Ik ben blij met het vertrouwen van de coach en blijf mijn uiterste best doen.”

“De eerste periode? Er resten ons nog drie moeilijke wedstrijden (op bezoek bij R. Union Saint-Gilloise en Cercle Brugge en thuis tegen R. Antwerp FC). Deze overwinning is vooral belangrijk omdat we in het spoor blijven van K. Lierse SK en een kloofje slaan met de andere ploegen. We gaan dus nog geen grootse uitspraken doen en zien wel waar we stranden.”

“We krijgen nu twee dagen rust van de technische staf. Leuk en vooral deugddoend, na zo’n fysieke en lastige wedstrijd.”

brouwersdavyDavy Brouwers: “Op voorhand hadden we ons aan een moeilijke en gesloten wedstrijd verwacht. Dat bleek ook zo te zijn. AFC Tubize is een goede ploeg met veel fysieke kracht. We kwamen vroeg op voorsprong met een doelpunt uit een stilstaande fase en komen dan twee keer goed weg. Ik weet niet of de doelpunten van hen geldig waren of niet, ik heb de beelden niet gezien en vanop de bank had ik daar ook geen goed zicht op. Het toont alleen maar aan dat dit een heel gesloten partij was, waarin voetballen erg moeilijk was. Veel lange ballen en duels, weinig doelkansen. In de tweede helft hebben we compact gespeeld en niet veel kansen weggegeven, maar hebben we er ook zelf weinig gecreëerd.”

“De rode kaart voor Samy Kehli? Op dat moment stond ik klaar om in te vallen, dus heb niet gezien wat daar gebeurd is. Ik heb gehoord dat hij de tegenstander nog even had aangetikt, jammer. In de tien minuten die ik kreeg, heb ik alles gegeven. Voor een invaller is het altijd moeilijk, maar met wat geluk kan ik nog een doelpuntje meepikken. Dat zat er vandaag jammer genoeg niet in.”

“Met deze overwinning blijven we in het spoor van K. Lierse SK. We hebben nog drie mooie wedstrijden te spelen in de eerste periode en zullen er alles aan doen om het de leider zo moeilijk mogelijk te maken, te beginnen met volgende week maandag in en tegen R. Union Saint-Gilloise. Een vreemd moment om de wedstrijd te spelen, dat klopt, maar dat is de zondagmiddag om halféén eveneens. We zullen ons niet anders voorbereiden dan we normaal doen. We moeten vooral naar onszelf kijken en hard werken.”

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-a98vxa’]
[av_progress_bar title=’Nabeschouwingen KSVRTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-99d3am’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=H_139vbrV4Y’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-shnjy’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-56ryfy’]
[av_progress_bar title=’Persconferentie KSVRTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-4kk9v2′]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=q5zkSrgQ7uw’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-28jkz2′]