Wedstrijdverslag

François Kompany mocht voor het eerst in zijn KSVR-carrière aan de aftrap van een officiële wedstrijd verschijnen, ter vervanging van de geblesseerde Zolotic. Ook Ibou mocht na enkele verdienstelijke invalbeurten voor het eerst met de basiself opdraven. KSVR had geen te beste herinneringen aan de heenmatch (4-1) en wiste die onmiddellijk weg toen kapitein Maël Lépicier al na vijf minuten een vrijschop van Lecomte in doel verlengde.

Even later loodste Kehli Cornet door de buitenspelval, maar de Roeselaarse spits talmde iets te lang. Een prima start dus van KSVR, dat de match stevig in handen nam. Na een kwartier begon Tubize echter meer balbezit op te eisen, zodat wit-zwart op de eigen helft moest gaan spelen. Het verzorgde voetbal moest bovendien wijken voor de gevechtsvariant. Doelkansen waren ondertussen aan geen van beide kanten te zien.

Tien minuten voor de rust scoorde Tubize op zijn beurt op vrijschop (Keita met het hoofd), maar na enig gediscussieer tussen scheidsrechter en assistent werd het doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. De al gespannen sfeer werd zo nog een beetje grimmiger, zeker toen even later nog een bezoekende goal afgekeurd werd wegens buitenspel. 1-0 bij de rust dus, maar de buit nog lang niet binnen.

Ook in de tweede helft startte KSVR goed, met enkele schermutselingen voor het bezoekende doel. Ook nu weer bleven beide teams bijzonder fel aan elkaar gewaagd en was het knokken voor elke bal. En ook nu weer kwam het aan beide zijden nauwelijks tot een uitgespeelde doelkans.

Dik tien minuten voor tijd kreeg Kehli rechtstreeks rood na een natrap op  Dudouit. Biebauw moest de Roeselaarse meubelen redden na een scrimmage voor het Roeselaarse doel. Na 90 minuten stond de 1-0 nog steeds op het bord, maar toen volgden nog vier minuten blessuretijd. Die leken een eeuwigheid te duren, maar uiteindelijk bleef de krappe thuiszege overeind.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

slider2-16102016

Wedstrijdgegevens

Doelpunten5′ Lépicier (1-0)
KSV RoeselareBiebauw, Damman, Schmisser, Kompany, Kis (80′ Grisez), Lépicier, Ibou (66′ Godwin), Lecomte, Van Eenoo, Kehli en Cornet (80′ Brouwers)
AFC TubizeBeunardeau, Dudouit, Touré, Nirisarike, Pires, Ba, Betsch (60′ Zenke), Keita (72′ M. Laurent), Babic, Shengelia (60′ Lefaix) en Diallo
Gele kaartenKis, Nirisarike (T), Damman
Rode kaarten79′ Kehli
ScheidsrechterMesotten

KSVRTV Persconferentie

KSVRTV Nabeschouwingen