De reeks ongeslagen wedstrijden van KSV Roeselare zet zich verder. Afgelopen weekend speelden de jongens van trainer Arnauld Mercier 1-1 gelijk tegen AFC Tubize. Bekijk de reactie van Thibaut Van Acker en lees wat Saviour Godwin en Carlo Damman te vertellen hadden aan het webteam. Trainer Arnauld Mercier gaf zijn analyse op de persconferentie, te bekijken op KSVR-TV.

 

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-1g457x’]
[av_progress_bar title=’Reacties na KSVR – AFC Tubize’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-c2q5f1′]

[/av_progress]


30642574180_962e947975_oCarlo Damman:
“Ik had een beetje schrik voor decompressie na de periodetitel die we vorige week behaalden. De trainer heeft er de voorbije week iedere dag op gehamerd dat we deze tweede ronde moesten aanvatten zoals de andere zeven ploegen. Die hebben allemaal nog veel te verliezen en dat geldt net zozeer voor ons. We waren dus voldoende voorbereid en gemotiveerd om de wedstrijd te winnen, maar het liep anders af.”

“Nochtans hadden we graag gewonnen, want AFC Tubize is een ploeg die we zéker de baas kunnen. De eerste twintig minuten verliep alles volgens plan. We speelden goed, creëerden veel kansen en we leken op de overwinning af te stevenen. Daarna hebben we het voetbal van de voorbije weken echter niet meer gehaald. We kenden een terugval en zijn te veel het spel van hen beginnen spelen. Zo hebben we het onszelf onnodig moeilijk gemaakt en moesten we met een 0-1-achterstand de rust in.”

“We zijn op dat moment niet in paniek geslagen. We kennen onze eigen mentale sterkte om een achterstand in een voorsprong om te buigen. Bovendien hadden de bezoekers aan de rust al 4 of 5 gele kaarten. We hadden er rekening mee gehouden dat er een rode kaart ging vallen en konden zo blijven aanvallen. De gelijkmaker kwam er vrij snel, maar een overwinning zat er helaas niet meer in. Al bij al moeten we dit een terechte uitslag noemen, gelet op de kansen die Tubize in het slot van de partij nog kreeg.”

“Volgende week moeten we al opnieuw naar Union Saint-Gilloise. Het is nog niet zo lang geleden dat we daar wonnen. We moeten die partij aanvatten met dezelfde mentaliteit zoals altijd. Het is vooral belangrijk dat we ons eigen spel blijven spelen en niet dat van de tegenstander. Op die manier kunnen we het immers iedere ploeg ontzettend moeilijk maken. Die tweede periode? Ja, zolang het een mogelijkheid is, zullen we er vol voor blijven gaan. Het mag geen verplichting worden, maar het moet wel een gezonde ambitie zijn.”


30944534525_1df3443f79_oSaviour Godwin:
“Dit gelijkspel is het einde van de wereld niet. Het was een lastige wedstrijd, waarin beide ploegen probeerden om hun spel te spelen. Wij zijn daar net niet voldoende in geslaagd, wat uiteraard wel de bedoeling was. Een beetje cliché, maar in voetbal kan alles. Dat is vandaag nog maar eens bewezen.”

“Nochtans kunnen we bevrijd voetballen. Vorige week was al een schitterende beloning voor het harde werk van de spelers en trainers. Die eerste periodetitel. Dat was leuk, maar wil niet zeggen dat we nonchalant aan de komende wedstrijden zullen beginnen. We willen ook in de tweede ronde succesvol zijn.”

“De basisplaats? Dat was leuk. Zeker toen de supporters mijn naam scandeerden, voelde ik me zo geweldig! We blijven hard werken met de juiste mentaliteit en blijven ook in de komende wedstrijden gefocust op de overwinning.”

 

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-b26kb1′]
[av_progress_bar title=’Persconferentie KSVRTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-96f08d’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=YAU4udUIWSE’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-86sutp’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-69j2l9′]
[av_progress_bar title=’Reacties KSVRTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-4ggtlp’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=yCcqqOwk3pk’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-2662nh’]