Vrijdagavond won KSV Roeselare de clash der titanen in de Proximus League. Het won overtuigend met 2-1 van Lierse SK (klik hier voor het wedstrijdverslag). Lees hieronder de commentaren van Kevin Kis en François Kompany en bekijk de beelden van de persconferentie met trainers Eric Van Meir en Arnauld Mercier. Ook Samy Kehli verscheen voor de camera’s van KSVR-TV.
[av_button label=’Samenvatting Proximus TV’ link=’manually,http://www.proximus11.be/nl/proximus-league/voetbal-video/13046/ksv-roeselare-2-1-sk-lierse’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-g0h912′]

(klik op bovenstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

 

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-e1ag86′]
[av_progress_bar title=’Reacties na R. Union Saint-Gilloise – KSVR’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-cormfa’]

[/av_progress]

30433613013_04815c2da7_oFrançois Kompany: “Dit is wat ik bedoelde toen ik vorige week zei dat er bij sommige spelers iets te weinig druk was. We hebben getoond dat we er nog steeds staan. Dit was weer het Roeselare van voor de periodetitel. Een uitstekende prestatie van de ploeg. Na 20 minuten had deze wedstrijd eigenlijk al gespeeld moeten zijn. Een resem doelkansen. Aan de rust moest het 4-0 staan, maar het bleef bij een 0-0. Het was knokken en nog eens knokken om toch maar die kansen te verzilveren in een doelpunt.”

“Uiteindelijk kwamen we verdiend op voorsprong en werd het zelfs 2-0 na een strafschop. Dan denk je dat de wedstrijd definitief in zijn plooi is gevallen, maar op het einde werd het dan toch nog spannend. Dit moeten we in de toekomst toch zien te vermijden.”

“Dat komt in de eerste plaats door een gebrek aan efficiëntie. We creëerden heel wat kansen, maar dat zal niet iedere wedstrijd zo zijn. We moeten die bal echt tegen de touwen krijgen. Of er versterking moet komen in het aanvallend compartiment? Met jongens als Ibou, Kehli en Cornet hebben we nu al talentvolle doelpuntenmakers rondlopen. Op training lukt het hen ook om af te werken. Een extra speler is dus niet absoluut noodzakelijk.”

“Die tweede periode? We doen nog mee en het beste scenario blijft om die ook meteen te winnen. Geen gemakkelijk verhaal, natuurlijk. We hebben maandenlang met veel druk gespeeld, die viel weg na de eerste periode, maar we blijken beter te presteren mét druk. We hebben de voorbije twee weken elkaar gemotiveerd, met deze overwinning als resultaat.”

30433617873_4f04f86235_oKevin Kis: “Deze overwinning is oververdiend. Ook bij de tegenstander zullen ze dat ongetwijfeld zeggen. We speelden een schitterende wedstrijd met veel inzet en hadden aan de rust al 4-0 voor moeten staan. De tweede helft hadden we het iets moeilijker, maar het doelpunt kwam er uiteindelijk wel.”

“Dat ik de penalty goed heb getrapt? Ach, als hij binnengaat, is het altijd goed, hé. Op training oefenen Mathieu Cornet en ikzelf vaak op strafschoppen en we hebben het vertrouwen om die ballen binnen te trappen. Vanhamel zat in de juiste hoek, maar de bal ging toch tegen de touwen. Mijn vijfde doelpunt dit seizoen voor KSV Roeselare, een statistiek die ik nog nooit in mijn loopbaan kon neerzetten. Ik gaf trouwens ook al vijf assists…”

“Dit is de dertiende wedstrijd op rij zonder nederlaag. De serie houdt aan. Na de eerste periodetitel speelden we twee keer gelijk met iets minder goed voetbal. Dat hebben we nu rechtgezet door het spel in handen te nemen en op overtuigende manier van Lierse SK te winnen. Op naar de volgende!”

 

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-b8s1vq’]
[av_progress_bar title=’Persconferentie KSVRTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-9a0gx2′]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=ifL99oh0C1E’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-qtnmu’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-5uiyc6′]
[av_progress_bar title=’Reacties KSVRTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-48jz5y’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=SmQzApMf0z4′ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-37idwm’]