Zaterdag al speelden KSVR en Union 0-0 gelijk. Lees hieronder de commentaren van Mickael Seoudi en François Kompany en bekijk de beelden van de persconferentie met trainers Arnauld Mercier en Marc Grosjean.

 

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-8yldgc’]
[av_progress_bar title=’Reacties na R. Union Saint-Gilloise – KSVR’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-7uar8c’]

[/av_progress]

31119772355_a760cfe555_o1aMickael Seoudi: “Het waren voor mij de eerste echte speelminuten na m’n blessure. Het spreekt dan ook voor zich dat ik toch een tevreden gevoel overhoud aan deze wedstrijd, omdat ik opnieuw met de A-kern mocht spelen. Ik vierde onlangs mijn wederoptreden bij de beloften, maar het doet deugd om opnieuw met de grote jongens tussen de lijnen te staan.”

“Al was het vandaag geen gemakkelijke wedstrijd. Dit Union is een solide en stevige ploeg met een pak goede spelers in de rangen. Ik denk dat ze in de eerste periode thuis maar twee keer verloren. Ook vandaag hadden we de partij kunnen beslissen, maar het tikkeltje geluk ontbrak. Zo troffen we in de eerste helft de paal en kwamen we in het slot langs Carlo (Damman) dicht bij een doelpunt. Een overwinning was dus mogelijk, maar op basis van de kansen aan beide kanten is een gelijkspel terecht.”

“Volgende week ontvangen we Lierse. Een belangrijke wedstrijd met het oog op de tweede periode en de leidersplaats in het algemeen klassement. Maar de druk die wij voelen is bij hen vast en zeker nog groter. Wij hebben immers de eerste periode op onze naam geschreven en kunnen nu werken aan automatismen en details. Uiteraard gaan we er alles aan doen om te winnen. Of ik opnieuw zal mogen spelen? De keuze ligt bij de coach, maar hoop ik natuurlijk van wel.”

31119786835_1c632ec76a_o1aFrançois Kompany: “We hebben gedaan wat van ons verwacht werd en dat is de nul houden. We kunnen dus best tevreden zijn. Het was een moeilijke partij, met spanning tot in de allerlaatste seconden. Zo heb ik een aantal keer mijn kracht en snelheid moeten gebruiken om een doorgebroken speler toch nog af te stoppen.”

“Ik verscheen voor de vierde wedstrijd op rij in de basis en ben blij dat ik mijn plaatsje heb kunnen afdwingen. In tegenstelling tot de voorbije wedstrijden kreeg ik nu Grégory Grisez naast me in plaats van Kevin Kis. Of dit aanpassen bleek? Niet echt. Ik kom met beide spelers overeen en de communicatie verloopt met iedereen erg vlot.”

“Toch moeten we onze hand in eigen boezem steken. We hadden hier kunnen winnen. Ik merk echter dat er bij sommige spelers een beetje te weinig druk is, na het winnen van de eerste periode. Die moet zo snel mogelijk terug. De supporters kunnen er vanop aan dat we elkaar op training nu zullen oppeppen om in de tweede ronde een rol van betekenis te spelen.”

 

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-5e0dxo’]
[av_progress_bar title=’Persconferentie KSVRTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-43jagc’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=TrUXJA1smpc’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-2yno24′]