Het heeft een tijdje aangesleept maar eindelijk kunnen we de naam van de mascotte bekendmaken. Gilberke was sinds de start van de poll op de website de te kloppen naam en kwam dan ook met 62% van de stemmen als grote overwinnaar uit de bus. Maar ook Bagoe (Bègoe uitgesproken) kwam met 29% eervol over de streep. Victor werd derde met 9% van de stemmen.

Omdat supportersfederatie Oltegoare na de poll heel wat vragen kreeg omtrent de uitstraling van de naam Gilberke naar de buitenwereld toe, en mede gevoed door het feit dat de favoriete naam van Mevr. Hawken, onze Chinese investeerder, Bagoe was (logisch gezien Baihu Chinees is voor witte tijger) hebben zij nu beslist om een combinatie van de twee namen te gebruiken. Dit met de bedoeling dat onze mascotte ook een internationale uitstraling krijgt. De naam Gilberke is daar misschien minder geschikt voor, al heeft iedereen daar natuurlijk zijn eigen mening over. Samen haalden de twee namen 92% van de stemmen waarmee we hopelijk zowat iedereen tevreden kunnen stellen.

Welke naam nu uiteindelijk zal gebruikt worden op Schiervelde? Daar laat de supportersfederatie iedereen vrij in. Mogelijk zal de naam Bagoe door KSVR vooral gebruikt worden naar de buitenwereld toe en zullen de supporters het onder elkaar hebben over Gilberke. De tijd zal het uitwijzen. Desnoods beide namen combineren in Bagoe Gilberke (dat is dan witte tijger Gilberke), …

Maar wat de poll betreft blijft Gilberke natuurlijk de enige winnaar. De drie inzenders voor deze naam zijn: Ewald Deblaere, Laut Hostens en Dirk De Jonghe. De winnaar van het abonnement voor volgend seizoen zal uit deze 3 namen worden geloot. De loting zal plaatsvinden na de thuiswedstrijd morgen tegen Cercle Brugge. Dit op het eerste verdiep van het businessgebouw. De 3 gegadigden en hun eventuele supporters mogen daar uiteraard bij aanwezig zijn.