16 wedstrijden ongeslagen. KSV Roeselare kan na de 3-1-zege tegen streekgenoot Cercle Brugge met een goed gevoel de winterstop in (klik hier voor het wedstrijdverslag). Lees hieronder de reacties van Thibaut Van AckerFrançois Kompany en Mathieu Cornet en bekijk de video van de persconferentie met trainers Arnauld Mercier en José Riga. Ook Carlo Damman verscheen voor de camera’s van KSVR-TV. Je vindt de beelden van Proximus TV onder de gebruikelijke fotoreportage.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

[av_button label=’Samenvatting Proximus TV’ link=’manually,http://www.proximus11.be/nl/proximus-league/voetbal-video/13311/ksv-roeselare-3-1-cercle-brugge’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-fmh59l’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-emm7i1′]
[av_progress_bar title=’Reacties na KSV Roeselare – Cercle Brugge’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-c7pcm1′]

[/av_progress]

Thibaut Van Acker: “Dit is een fantastisch gevoel. We zijn 16 wedstrijden ongeslagen, waarvan we er bovendien nog het meeste wonnen. Mentaal en fysiek staan we echt enorm sterk. We zijn een goede groep, de sfeer in de kleedkamer is fantastisch en iedereen hangt hecht aan elkaar. We werken bovendien ook allemaal keihard. Dat we nu als leider de winterstop in kunnen is simpelweg fantastisch.”

“Cercle Brugge kwam vandaag nochtans hoog druk zetten. Daardoor moesten we af en toe naar de lange bal grijpen. Gelukkig is het één van onze sterktes dat we de bal kunnen bijhouden. Op een moment dat we onze voorsprong konden verdubbelen, slikten we op een tegenaanval echter de gelijkmaker. We zijn evenwel kalm gebleven en wisten dat we gewoon moesten blijven aanvallen en dat die kansen er dan wel zouden komen.”

“Gezien onze knappe reeks misschien wat jammer dat we aan vakantie toe zijn, maar het zal iedereen deugd doen een beetje rust te nemen en de teugels wat te lossen. Er resten ons nog 8 wedstrijden. Iedereen zal ons zien als dé te kloppen ploeg, maar wij moeten iedere week opnieuw keihard werken om ons doel te bereiken. We hebben veel ambitie, maar we gaan onszelf geen onnodige druk opleggen. De eerste periodetitel hebben we in handen, nu moeten we proberen die tweede ook te winnen om zo de finalewedstrijden te vermijden.”

“Of we met deze groep een rol van betekenis kunnen spelen in de Jupiler Pro League? Het is nog veel te vroeg om hierover na te denken of om hierover iets te zeggen. We hebben een goede mix van ervaring en talent en zullen ongetwijfeld kwalitatief niet moeten onderdoen voor enkele eersteklassers, maar dat zijn zaken om pas later te bespreken. We moeten ons daar niet op focussen. Het kan immers nog alle kanten op. We mogen daar uiteraard wel op hopen, afgaande op de resultaten, maar de promotie hebben we nog niet op zak. Er zal nog hard gewerkt moeten worden.”

François Kompany: “Heerlijk. Dit is de beste manier om op vakantie te vertrekken. Een fantastische reeks en een plaatsje bovenaan het klassement. Een paar dagen Italië met de familie zal me deugd doen. Tijd ook om terug te blikken op het fantastisch mooie verhaal dat we hier aan het schrijven zijn. Een paar maanden geleden had niemand dit durven hopen.”

“Of we in promotie geloven? Ik zou zot moeten zijn om dat nu niet te doen, toch? We hebben nog acht moeilijke wedstrijden te gaan, waarin we echt wel van de eerste tot de laatste minuut zullen moeten knokken. Iedereen wil ons vel.”

“Met deze statistieken de winterstop ingaan doet alvast veel deugd. Er is nu inderdaad wat feestvreugde, maar we mogen toch af en toe wat genieten, zeker? De batterijen opladen om er in het nieuwe jaar weer vol voor te gaan.”

Mathieu Cornet: “Dit was een verrassend sterk Cercle Brugge. Ze hebben het juiste ritme in de benen en hadden eigenlijk vorige week tegen Lierse SK al een driepunter verdiend. Ook hier op Schiervelde speelden ze voortreffelijk, maar wij zijn erin geslaagd om op de cruciale momenten te scoren. Het is die doeltreffendheid die ons in de laatste drie wedstrijden over de streep heeft getrokken. We wisten dat ons een moeilijke opdracht wachtte, maar we mogen trots zijn op hetgeen we hebben neergezet. Het zal niet veel ploegen lukken om zestien wedstrijden na elkaar ongeslagen te blijven.”

“Zelf vond ik opnieuw de weg naar doel. Met mijn rechtervoet zowaar. Een beetje ongewoon, want dat is mijn ‘mindere’ voet. Anderzijds heeft de coach me er al meermaals op gewezen dat ik ook over een rechterbeen beschik en dat ik daar gerust wel mee mag trappen. Bij deze, dus.”

“Promotie? Dat is nu wel ons doel. Maar er wachten ons nog acht lastige wedstrijden. We zullen na de winterstop de trainingen met dezelfde intensiteit moeten hervatten en we zullen nog diep moeten gaan. Elke tegenstander beschouwt ons nu als dé te kloppen ploeg en zal ons met geslepen messen opwachten. Aan ons om nog scherper voor de dag te komen.”

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-aw0bc9′]
[av_progress_bar title=’Persconferentie KSVRTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-9pkyrt’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=9WmbgmzVdb8′ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-74nmo9′]

 

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-69j361′]
[av_progress_bar title=’Reacties KSVRTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-h0nop’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=2sX_w4korQY’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-2pdj7d’]