Wedstrijdverslag

Seoudi kwam in de plaats van de geschorste Van Eenoo, terwijl de van een keelontsteking herstelde Biebauw zijn stek onder de lat opnieuw innam. KSVR trok net zoals vorige week tegen Lierse onmiddellijk naar voren. Na amper vijf minuten volgde al een eerste grote kans: een scherpe voorzet van Damman ging eerst aan iedereen voorbij, tot bij Kehli die de bal aan de tweede paal  opnieuw voor doel bracht, waar Seoudi van dichtbij op de vuisten van Bertrams kopte.

Aan de overzijde moest ook Biebauw aan het werk op een poging van de door de buitenspelval geglipte Valcke. Terug naar KSVR nu, waar Ibou op de tiende minuut een voorzet van Kis onhoudbaar in de hoek kopte. Een vroege voorsprong dus voor KSVR. Na een nieuwe knappe Roeselaarse combinatie langs vier of vijf tussenstations kon Kehli net niet krachtig genoeg afwerken.

Na goed twintig minuten begonnen enkele foutjes in het Roeselaarse spel te sluipen, maar toch had KSVR de match nog steeds stevig in handen. Cornet kopte van vrij dichtbij naast het doel van Bertrams. Na slordig uitverdedigen bij de Limburgers kon Mathieu Cornet iets over het half uur de 2-0 op het bord zetten. Dit betekende echter geenszins een vroegtijdig einde van de wedstrijd, want nauwelijks twee minuten later trapte Deferm een vrijschop laag tussen de muur door en langs Biebauw in het hoekje.

Waarna voor de rust geen kansen meer volgden en KSVR dus  met een minieme voorsprong naar de kleedkamers moest.

Na de rust moest KSVR dus  op zijn hoede blijven voor Lommelse prikken of anders zo rap mogelijk de voorsprong zien uit te diepen. Het koos alleszins opnieuw onmiddellijk voor de aanval en een schot van Kehli werd afgeblokt. Bertrams redde een kopbal van Seoudi.

Na een tiental minuten kwamen ook de Limburgers boven water en  Biebauw moest een schot van Lenaerts in corner werken. Spanning troef dus. De rode lantaarn dwong de leider nu zelfs even op de eigen helft. KSVR besefte dat dit gevaarlijk was en ging nu weer iets hoger spelen, maar echte kansen kwamen er niet. Ook niet voor de bezoekers, waar Gueroui van ver naast het doel van Biebauw kopte.

Plots was er een superredding van diezelfde Biebauw nodig toen  Gueroui voor hem opdaagde. Aan de overkant ging Godwin alleen op  pad, maar hij mikte onbesuisd naast. Even later kon Bertrams ver buiten zijn doelgebied de bal net voor de aanstormende Godwin wegwerken.

De Limburgers bleven er vol voor gaan en voor KSVR was het aftellen naar het slotsignaal. De Bruyn mikte nog eens in de handen van Biebauw, waarna nog drie minuten blessuretijd volgden. Nagelbijten dus, maar de nipte zege bleef overeind, waardoor KSVR nu dus ook in de tweede periode mee op kop komt.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

sliderbis04122016

Wedstrijdgegevens

Doelpunten11′ Ibou (1-0), 33′ Cornet (2-0), 35′ Deferm (2-1)
KSV RoeselareBiebauw, Damman, Schmisser, Kompany, Kis, Van Acker, Kehli, Lecomte, Seoudi (74′ Zolotic), Ibou (90′ Grisez) en Cornet (65′ Godwin)
Lommel UnitedBertrams, Goossens, Neven, Lenaerts, Cauwenberg, Gueroui, Deferm, De Bruyn, Schils (74′ Gaethofs), Valcke (69′ Maletic) en Bertjens
Gele kaartenKis, Goossens (L), Damman
Rode kaarten/
ScheidsrechterBoterberg

KSVRTV Persconferentie

KSVRTV Nabeschouwingen