Met een experimenteel elftal slaagde KSV Roeselare er afgelopen zondag niet in om de drie punten thuis te houden tegen Union Saint-Gilloise. Het werd 0-1 op Schiervelde, waardoor wit-zwart met een 1 op 9 uit de winterstop komt (klik hier voor het wedstrijdverslag). Lees de reacties van François Kompany en Thibaut Van Acker en bekijk de video van de persconferentie met trainers Arnauld Mercier en Marc GrosjeanOok Martijn Monteyne verscheen voor de camera’s van KSVRTV.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

[av_button label=’Samenvatting Proximus TV’ link=’manually,http://www.proximus11.be/nl/proximus-league/voetbal-video/13537/roeselare-0-1-union-saint-gilloise’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-fmovfy’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-em9cxq’]
[av_progress_bar title=’Reacties na KSV Roeselare – Union Saint-Gilloise’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-bt4gem’]

[/av_progress]


François Kompany: 
“Onze eerste thuisnederlaag van dit seizoen. Hoe kan ik dat het best omschrijven? Vervelend. Dit maakt het wat moeilijker om de tweede periode nog te winnen, maar het blijft uiteraard wel mogelijk. We staan nu vier punten achter op R. Antwerp FC, maar ontvangen hen wel nog op Schiervelde. Er is geen man overboord, dus ook niet in de tweede periode.”

“We geraken na de winterstop moeilijk terug in het spel van voor de jaarwissel. Nochtans speelden we vandaag echt een goede eerste helft, met een experimenteel elftal. We creëerden enkele doelkansen, maar konden die helaas niet verzilveren. Tot de rode kaart vond ik ons overigens de beste ploeg op het veld. Enkel de laatste baltoets ontbrak.”

“Of we nu de hoofden laten hangen? Waarom? De ambitie was de top 4 dit seizoen. Die hebben we al behaald. Alles extra is mooi, maar geen verplichting.”

Thibaut Van Acker: “We zijn vandaag goed aan de wedstrijd begonnen. In de eerste helft hadden we het betere van het spel en kregen ook een aantal doelkansen die we niet konden afmaken. In de tweede helft kwam Union beter in de match en bij hun eerste echte kans was het bingo. Ons spel was vandaag uiteindelijk te weinig om aanspraak te maken op de drie punten.”

“Het nieuwe systeem? We hadden er een hele week op getraind en wisten wat we moesten doen. Dat bleek ook uit het wedstrijdbegin, maar het leverde helaas geen resultaat op.”

“Die tweede periode? We beginnen aan iedere wedstrijd om de drie punten te pakken. We zitten nu in een dipje met die 1 op 9, maar we mogen hier niet te lang bij stil staan. We blijven hard werken en moeten volgende week gewoon opnieuw keihard aan de bak. We ontvangen over enkele weken Antwerp en kunnen die tweede periode nog winnen, maar dat zijn eigenlijk zorgen voor later. We hebben gezien we al een finaleticket in handen hebben niets te verliezen en hebben alleen maar te winnen.”

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-axt1zi’]
[av_progress_bar title=’Persconferentie KSVRTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-9vo8ou’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=IXDm3jcxks0′ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-6vun1a’]
[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-67qsr2′]
[av_progress_bar title=’Reacties KSVRTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-gab0e’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=dkefF3Na4JQ’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-2tgkta’]