De eerste wedstrijd van 2017 is in mineur geëindigd voor wit-zwart. Het verloor op de Bosuil met 1-0 van R. Antwerp FC en ziet daarmee een reeks van 16 wedstrijden zonder nederlaag onderbroken worden. (klik hier voor het wedstrijdverslag). Lees de reacties van Baptiste Schmisser en Lilian Bochet en bekijk de video van de persconferentie met trainers Arnauld Mercier en Wim De Decker.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

[av_button label=’Samenvatting Proximus TV’ link=’manually,http://www.proximus11.be/nl/proximus-league/voetbal-video/13458/royal-antwerp-1-0-roeselare’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-apuwte’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-ymnwy’]
[av_progress_bar title=’Reacties na R. Antwerp FC – KSV Roeselare’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-7s3976′]

[/av_progress]


Lilian Bochet: 
“Het was een moeilijke wedstrijd. Het veld lag er erg slecht bij en het enthousiasme bij de tegenstander was heel groot. Toch vind ik dat beide ploegen geprobeerd hebben om de wedstrijd naar hun hand te zetten en dat er aan weerszijden voldoende kansen waren om op voorsprong te komen. Uiteindelijk mogen we, gezien het spelverloop, blij zijn dat het maar 1-0 werd, maar een zege op een diefje of een gelijkspel was ook mogelijk. De vele kansen die de thuisploeg nog kreeg kwamen er omdat wij op het einde alles of niets speelden. We zijn er helaas niet in geslaagd om terug te vechten.”

“Een duidelijke verklaring voor de nederlaag is er niet. Het is niet dat we hier dramatisch slecht acteerden. We haalden niet het niveau van onze vorige wedstrijden, dat is waar, maar we hebben toch ook onze kansen gehad. Of de atmosfeer op de Bosuil er voor iets tussen zat? Absoluut niet. Het is zelfs fijn om voor zoveel volk te spelen, ook al supporteren ze voor de tegenstander. Ook onze supporters waren talrijk aanwezig.”

“Ik speelde voor het eerst in mijn voetbalcarrière op de rechtsachter. Een positie waar ik nog nooit gespeeld had, tot ik hier enkele weken geleden door de technische staf werd bijgestuurd. Mijn voorkeur gaat uiteraard naar een positie centraal op het middenveld, maar ik heb gedaan wat de coach van me vroeg.”

“We moeten bij deze nederlaag niet te lang stilstaan. We staan nog steeds op kop van het klassement én van de tweede periode. Antwerp sluipt nu wat dichterbij, maar als we volgende week vrijdag winnen bij Lommel United zijn we misschien opnieuw vertrokken voor een mooie reeks.”

Baptiste Schmisser: “Ik denk dat de supporters geen goed voetbal te zien hebben gekregen. Dat lag in hoofdzaak aan het slechte veld. Er was vandaag weinig gelegenheid voor mooie kansen of voor knappe combinaties. Het was vechten voor het leer, heel vaak in duel gaan en vervolgens heil zoeken in de lange bal. Dit was voor de beide ploegen zo, maar Antwerp won meer duels op het middenveld en kon zo meer doelgevaar creëren. Veel kunnen we op deze nederlaag niet afdingen. We zijn er niet in geslaagd om in ons spel te komen.”

“De reden? Een gebrek aan agressie. Het enthousiasme in het spel was bij de tegenstander een pak groter en zo hebben ze de overwinning gepakt. Toch is deze nederlaag geen reden om bij ons plots alles in vraag te stellen. We wisten een reeks van 16 wedstrijden zonder nederlaag neer te zetten en deze verliesmatch betekent niet dat we nu plots alles zomaar uit handen zullen geven.”

“Het komt erop aan om in Lommel volgende week opnieuw met een overwinning aan te knopen. Dat we weer op verplaatsing spelen? Dat klopt. Maar dat hoeft voor ons niet per se een nadeel te zijn We kunnen overal winnen. Nu zaten de omstandigheden tegen en zijn we wat teleurgesteld, maar we moeten leren uit onze fouten en de focus op de volgende wedstrijd leggen. De druk ligt hoe dan ook bij de tegenstanders, want wij hebben het ticket naar de eerste finalewedstrijden al in handen. We willen deze dubbele confrontatie echter vermijden door de tweede periode te winnen en zijn vind ik nog steeds één van de grootste kanshebbers.”

 

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-5m26nm’]
[av_progress_bar title=’Persconferentie KSVRTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-3ivco2′]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=IayS2OGWEfc’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-bi6s2′]