Wedstrijdverslag

Met Zolotic en Godwin verschenen twee nieuwe gezichten aan de aftrap ten opzichte van vorige week in Lommel. Na de vele koude dagen lag het terrein er hard maar vrij goed bespeelbaar bij. KSVR koos onmiddellijk voor de aanval. Het drukte de hoofdstedelingen tegen het eigen doel, en zocht voortdurend naar de goeie opening. Een schot van Cornet werd in corner afgeblokt. Saussez redde even later een kopbal van Godwin.

Het aanvangsoffensief leverde dus geen doelpunt op, en na verloop van tijd ging Union beter meespelen en kreeg wit-zwart het moeilijker om het ritme in de partij te houden. Het spel lag bovendien regelmatig stil. Het was dan ook wachten op echte doelkansen. Een voorzet van Van Eenoo richting Cornet was net te scherp. Na een mooie Roeselaarse combinatie was ook een assist van Godwin hetzelfde lot beschoren.

Union had het al helemaal moeilijk om te dreigen, maar stak in de slotfase toch een paar keer de neus aan het venster. Zonder grote problemen voor Biebauw echter, en 0-0 bij de rust dan ook.

Na de rust koos KSVR in de zoektocht naar de eerste zege van 2017 opnieuw onmiddellijk voor de aanval. Zoals  voorheen hield Union echter de deur heel goed dicht. Saussez had weinig moeite met een schuiver van Kis. Aan de overkant glipte Da Silva door de buitenspelval en mikte de bal rakelings naast het doel van de verslagen Biebauw.

KSVR beging nu nogal wat slordigheden, maar bleef toch druk zetten. De deur stond wel open voor bezoekende counters, maar de Brusselaars liepen keer op keer buitenspel. En toch stond het plots 0-1 toen Da Silva na nogal wat geknoei in de Roeselaarse verdediging de bal simpel kon binnentikken. Even later werd het ei zo na 0-2, maar Aoulad besloot nog in het zijnet toen hij Biebauw al voorbij was.

KSVR moest dringend op zoek naar doelkansen, maar de vele lange ballen speelden in het voordeel van de solide bezoekende verdediging. Toen Godwin om onduidelijke reden een tweede gele kaart kreeg, leek de zaak helemaal verloren.

Wit-zwart bleef met de moed der wanhoop aanvallen. Kis schoot in de handen van Saussez. Ook een schot van Jakolis was onvoldoende hard om de bezoekende doelman te bedreigen. Ook in de vier minuten blessuretijd kreeg wit-zwart de bal er niet meer in. De eerste thuisnederlaag van het seizoen meteen, waardoor Antwerp tot vier punten uitloopt in de strijd om de tweede periode.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

Wedstrijdgegevens

Doelpunten65′ Da Silva (0-1)
KSV RoeselareBiebauw, Monteyne, Schmisser (67′ Jakolis), Kompany, Zolotic, Kis, Van Acker, Lecomte, Van Eenoo (60′ Kehli), Godwin en Cornet (80′ Ibou)
R. Union Sint-GillisSaussez, Mpati, Martens, Perdichizzi, Cabeke, Morren, Massengo, Aguemon (93′ Wallaert), Da Silva, Rajsel en Aoulad (86′ Fixelles)
Gele kaartenAguemon (U), Rajsel (U), Cabeke (U), Fixelles (U), Saussez (U)
Rode kaarten74′ Godwin (2 X geel)
ScheidsrechterDhondt

KSVRTV Persconferentie

KSVRTV Nabeschouwingen