De eerste overwinning van 2017 is een feit voor KSV Roeselare! Wit-zwart won met 2-1 van OH Leuven (klik hier voor het wedstrijdverslag) en is zo nog steeds niet definitief uitgesteld voor de tweede periodetitel. Lees de reacties van Carlo Damman en Davy Brouwers. De camera’s van KSVRTV stonden opgesteld op de persconferentie voor de analyses van trainers Arnauld Mercier en Dennis van Wijk. Ook matchwinnaar Marin Jakolis mocht zijn zegje doen.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

[av_button label=’Samenvatting Proximus TV’ link=’manually,http://www.proximus11.be/nl/proximus-league/voetbal-video/13695/roeselare-oh-leuven’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-fjzsbz’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-elqagv’]
[av_progress_bar title=’Reacties na KSV Roeselare – OH Leuven’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-cbmtv3′]

[/av_progress]


Carlo Damman: 
“We kunnen stellen dat dit een gevleide overwinning was. Maar ik heb het al eerder gezegd en ik zeg het opnieuw: als je de mindere wedstrijden ook kunt winnen, dan doet dat extra veel deugd. Vooral de tweede helft drukten we OH Leuven met de rug tegen de muur. Dat leverde niet veel doelkansen op, maar wel veel balbezit, wat zich uiteindelijk in een verdiend tweede doelpunt resulteerde.”

“We komen op vier punten van R. Antwerp FC. Het ideaal scenario? Dat is dat Antwerp en Lierse elkaar volgende week op een gelijkspel houden en dat we zelf de openstaande rekening met AFC Tubize vereffenen (eind augustus werd het 4-1 in het Stade Leburton, nvdr.). Het zou mooi zijn en we moeten er blijven in geloven. Of dat realistisch is? Natuurlijk, de kans is reëel dat onze concurrenten volgende week gelijk spelen en dan ligt alles in de laatste wedstrijden nog open, op voorwaarde dat we zelf winnen.”

“En dat kan wel eens een struikelblok vormen. Ik geloof resoluut in onze winstkansen, maar AFC Tubize is een lastige en stugge tegenstander. Bovendien voorspellen ze slecht weer en vriestemperaturen. Dat speelt niet in ons voordeel. Hun topschutter Diallo is wel geschorst, wat een meevaller kan zijn.”

“Hoe ik me voel na mijn blessure? Goed. Het doet deugd om opnieuw een aantal wedstrijden in de benen te hebben. Normaliter betekent pubalgie een lange tijd (lees: verschillende maanden, nvdr.) buiten strijd, maar ik had gelukkig met een lichtere vorm te kampen. In het begin had ik nog reactie, maar nu verloopt alles vlot. Ik train al twee weken pijnvrij en heb er ook na de wedstrijd geen last meer van.”

Davy Brouwers: “Wat had ik graag een doelpuntje willen scoren. Ik was er dichtbij, in het geharrewar voor doel, maar helaas. Ik ben wel dolgelukkig met mijn assist op Florent Stevance en mijn bijdrage aan de overwinning. Zeker gezien de interesse in de winterstop van enkele andere ploegen en mijn bankzitterstatuut. Ik heb echter beslist om hier te blijven. Ik wil met deze ploeg naar eerste klasse, dat staat fantastisch op het palmares. Ik speel niet zo vaak als ik zou willen, maar ik neem alle kansen die ik krijg met beide handen aan en knok voor elke bal.”

“Of het me verbaasde dat ik aan de aftrap verscheen? Ja, eigenlijk wel. De trainer had ervaring en intelligentie nodig en koos daarom voor mij. Dat doet uiteraard deugd en ik merk dat ik nog steeds in staat ben om een volledige wedstrijd te spelen. Ik ben dan keihard blijven werken, zonder te slabakken. Pas op, ik zeg niet dat ik het niét voel dat ik een wedstrijd alles gegeven heb… Gewoon niet meer dan ik zou voelen als ik alle wedstrijden had mogen spelen.”

“De tweede periode-ambities van leken we vorige week even in de kast te mogen steken, maar nu staat die deur plots weer op een kier. We hebben het nog niet in eigen handen en hopen volgende week op een gelijkspel tussen onze concurrenten Antwerp en Lierse. Als we dan winnen van Tubize kunnen we vanuit de underdogpositie zelf aanspraak maken op die periode. We ontvangen dan immers nog The Great Old en trekken op de slotspeeldag naar het Lisp. Uiteraard moeten we dan wel voluit voor die overwinningen gaan. We weten dat we beide ploegen kunnen verslaan.”

“Deze overwinning tegen OH Leuven is onze eerste zege van 2017 en daarmee lijken we onze winterdip te hebben doorgespoeld. Hoe het komt dat het plots allemaal wat minder liep? Moest ik dat eens weten… Plots was er dat verlies op de Bosuil en alles wat voor de winterstop nog in ons voordeel uitdraaide, keerde zich plots tegen ons. We haalden ook niet ons niveau. Ook vandaag kon het een pak beter, maar de driepunter is een stap in de goede richting. We weten weer wat winnen is!”

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-aynpn3′]
[av_progress_bar title=’Persconferentie KSVRTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-95uofz’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=pllD3isRoEw’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-88l6vj’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-5t16nj’]
[av_progress_bar title=’Reacties KSVRTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-3oymov’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=u6IDbs5phks’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-3972lb’]