Ondanks een gedreven en strijdlustig KSV Roeselare, ging de zege zaterdagavond naar R. Antwerp FC. Het werd 1-2 op Schiervelde (klik hier voor het wedstrijdverslag). Wouter Biebauw en Raphaël Lecomte gaven hun reactie na de wedstrijd. Trainer Arnauld Mercier zat naast Wim De Decker voor de persconferentie. Davy Brouwers verscheen voor de camera’s van KSVRTV.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

[av_button label=’Samenvatting Proximus TV’ link=’manually,http://www.proximus11.be/nl/proximus-league/voetbal-video/13824/roeselare-royal-antwerp’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-gasasv’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-deaxun’]
[av_progress_bar title=’Reacties na KSV Roeselare – R. Antwerp FC’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-c8plj3′]

[/av_progress]


Raphaël Lecomte: 
“Ik ben teleurgesteld. Teleurgesteld in het resultaat, maar niet in de manier waarop. We hebben een dijk van een wedstrijd gespeeld en creëerden heel wat kansen. We hadden echter dame fortuna niet aan onze zijde en ook het doelhout stond ons in de weg. Nochtans hadden we kunnen winnen. Uiteindelijk kwam R. Antwerp FC op voorsprong na een discutabel doelpunt. Aan het doelpunt van Omolo was simpelweg weinig te doen.”

“Dat we tot aan de rode kaart het overwicht hadden in de wedstrijd? Dat is goed geanalyseerd. Al denk ik wel dat de tweede gele kaart terecht was, maar licht. Toch bleven we vol voor de aanval kiezen en Kehli wist ons bijna van de zege te verzekeren. Hun doelman hield hen echter overeind. Het was bovendien in een nieuw systeem, een 4-4-2. We hebben daar een week op gewerkt en het bleek vlot te lopen.”

“Voor ons was het resultaat vandaag niet zo belangrijk, wel ons spelniveau. Het begint voor ons begint het maar over twee weken opnieuw. Of we nu Lierse een handje moeten helpen of vol voor de overwinning gaan? Ik denk niet dat we ons daarin moeten moeien. Lierse lijkt mij op weg om zich te kwalificeren zonder onze hulp. Wij zullen ons spel spelen en alles geven. We hebben in de competitie beide ploegen al over de knie gelegd, dus voor ons maakt het niet uit tegen wie we de finale spelen.”

Wouter Biebauw: “Deze wedstrijd hebben we pas verloren na de rode kaart. Er kwam plots minder druk op het middenveld en we kwamen net iets te kort. Of dit verlies nu vervelend is? Natuurlijk hadden we willen winnen. We zullen het immers ook op Lierse niet gemakkelijk krijgen en het is absoluut geen cadeau om met 0 op 9 naar de finale te trekken. Zoiets draag je mee.”

“Nochtans speelden we een volwassen wedstrijd en verdienden we de zege. Zeker in de eerste helft kregen we een resem kansen. Een bal op de paal, Kehli die niet kan scoren en een strafschop die om een of andere duistere reden niet werd gefloten. De bezoekers scoorden op hun beurt uit het niets. Als er ons iets kan verweten worden, dan is het dus een gebrek aan efficiëntie.”

“Ook volgende week zullen we spelen om te winnen. Laat ons daar duidelijk over zijn. Maar het is nog maar de vraag of we met ons sterkste elftal zullen aantreden. De spelers met vier kaarten op de teller zullen wellicht niet aan de aftrap verschijnen, zodat ze in de finale wel inzetbaar zijn. Het is koffiedik kijken wie in de ploeg verschijnt en in welke formatie we zullen spelen. De trainer beslist. Ik heb er geen idee over, want we hebben de laatste weken al in verschillende systemen gespeeld, elk met hun voor- en nadelen. Zo vraagt de aanpak van vandaag veel van de spitsen, terwijl in het systeem van enkele weken terug veeleer de flanken het lastig kregen.”

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-bfgcv3′]
[av_progress_bar title=’Persconferentie na KSV Roeselare – R. Antwerp FC’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-wqye7′]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=tFYw-JDyh_c’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-7b4mxb’]

 

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-5t0rgv’]
[av_progress_bar title=’Reacties KSVRTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-45z7en’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=z1ruy0j9h3w’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-26fbxb’]