Onverwachtse plotwending zondagmiddag in de Proximus League. Florent Stevance scoorde in extremis de gelijkmaker tegen Lierse SK (klik hier voor het wedstrijdverslag), waardoor de finalewedstrijden tussen KSV Roeselare en R. Antwerp FC zullen gespeeld worden. Stevance en Sun Weizhe gaven hun mening na de wedstrijd. Trainer Arnauld Mercier en Eric Van Meir deden hun zegje op de persconferentie na de laatste speeldag in de reguliere competitie.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

[av_button label=’Samenvatting Proximus TV’ link=’manually,http://www.proximus11.be/nl/proximus-league/voetbal-video/13924/lierse-sk-roeselare’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-bem57z’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-9weevj’]
[av_progress_bar title=’Reacties na Lierse SK – KSV Roeselare’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-6th55r’]

[/av_progress]

Florent Stevance: “Mijn tweede doelpunt voor KSV Roeselare. Het doet deugd om te scoren, want dat is de perfecte voorbereiding op de finalewedstrijden van de volgende weken. Dat was ook onze doelstelling vandaag (zondag, nvdr.). Het resultaat van dit treffen met Lierse was voor ons niet belangrijk. Het niveau van ons spel daarentegen wel.”

“We moeten ook eerlijk zijn in onze analyse. Lierse SK had vandaag heel wat mogelijkheden om een tweede doelpunt te scoren. Vooral in de tweede helft. Ik denk dat De Belder bijvoorbeeld op de onderkant van de lat schoot, maar de bal terug uit doel botste? Jammer voor hen. Ze lieten het afweten op het moment van de waarheid. Maar ze moeten er ook niet te zwaar aan tillen, dat is voetbal en dat is het leven.”

“Voor ons komt het er nu op aan om de stage in Oostende te gebruiken om ons in ideale omstandigheden voor te bereiden op de verplaatsing naar Antwerp. We moeten dat geduldig doen en proberen extra druk te vermijden. Wedstrijd per wedstrijd. We zijn niet kansloos. Het zal niet gemakkelijk zijn om punten te halen op de Bosuil, maar we zullen vol voor de overwinning gaan!”

“Een week later ontvangen we dan The Great Old op Schiervelde… Met het thuisvoordeel en gesteund door onze fans is alles mogelijk. Misschien kunnen we in eigen huis de promotie vieren?”

Sun Weizhe: “Mijn eerste speelminuten op dit niveau. Natuurlijk ben ik blij en trots. Ik heb hiervoor hard gewerkt. Het viel me meteen op dat de snelheid op dit niveau een pak hoger ligt dan wat ik tot gewoon was. Je moet echt erg snel anticiperen en bijna automatisch aanvoelen hoe en waar je moet lopen. Dat was even aanpassen, maar ik ben ervan overtuigd dat ik al bij al een goede invalbeurt heb gemaakt. Misschien kan ik de volgende keer wat langer tussen de lijnen staan?”

“Waar mijn toekomst volgend jaar ligt? Daar kan ik nog geen grote uitspraken over doen. Maar ik ben hier in ieder geval erg graag. Ik merk dat ik progressie maak en voel mezelf iedere week verbeteren. De kans is dus groot dat ik ook volgend jaar hier bij KSV Roeselare aanwezig ben, misschien met wat meer speelminuten?”

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-5pfqq7′]
[av_progress_bar title=’Persconferentie na KSV Roeselare – R. Antwerp FC’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-3vhk1r’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=Qa7gLeSi158′ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-2fhrsf’]