[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Wedstrijdverslag’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]
Zoals te verwachten deed KSVR het in de laatste wedstrijd voor de grote finale zonder al de mannen met vier gele kaarten achter hun naam. Lierse moest winnen om zijn stek in die finale te verzekeren. Er volgde echter geen stormloop van de thuisploeg van in het begin. KSVR speelde goed de bal rond. Na tien minuten volgde de eerste thuiskans toch toen De Belder door de buitenspelval glipte. Coppens redde echter knap. Wit-zwart reageerde met een schot van Godwin net naast het doel van Vanhamel.

Aan de overkant ontsnapte De Belder opnieuw en nu kon Kompany op de lijn in corner werken. Benson krulde die corner rechtstreeks richting doel, Coppens grabbelde er half naast en viel met bal en al in doel, zodat de 1-0 toch al vrij vroeg op het bord kwam. Wit-zwart bleeef goed voetballen en op vrijschop van Kis kopte Cornet in de handen van Vanhamel. Ook Jakolis kreeg een kans, maar zijn poging strandde op dezelfde Vanhamel.

Na een misser van Monteyne kon Benson alleen op doel af, maar hij moest te ver uitwijken en zijn poging werd in corner gewerkt. Het spel bleef mooi op- en neergaan, zonder veel grote doelkansen aan beide zijden. Kort voor de rust moest Coppens nog redden op vrijschop van Benson. Met 1-0 naar de kleedkamers dus.

De eerste kans na de rust was voor Lierse: Benson krulde een bal net naast het doel van Coppens. Na slecht wegwerken in de Roeselaarse verdediging besloot ook Joachim naast. KSVR voetbalde zoals voorheen niet onaardig, maar het kwam zelden in de zone van de waarheid. Het gevaar kwam dus alleen maar van de thuisploeg. De Belder kanjerde op de onderkant van de lat en Coppens redde een schot van Diarra. De Belder daagde nog eens alleen voor Coppens op, maar besloot nu naast.

Iets over halfweg de tweede helft kwam KSVR toch een aantal keren forser opzetten. Eerst werd Godwin nog afgevlagd voor nipt buitenspel, en even later moest Vanhamel een poging van Stevance onschadelijk maken. En zowaar werd het plots nog 1-1 toen dezelfde Florent Stevance door de buitenspelval glipte en de bal beheerst langs Vanhamel in doel deponeerde.

Lierse moest nu weer vol aan de bak. De Belder kopte op de vuisten van Coppens en Ankomah mikte de rebound naast. Aan de overzijde moest Vanhamel op een pegel van Grisez de 1-2 van onder de lat werken. Spanning troef dus nu, zeker daar Antwerp ondertussen op voorsprong geklommen was. Lierse moest nu absoluut scoren, wat niet meer lukte, zodat KSVR, waar de Chinese debutant Sun Weizhe nog de slotminuutjes mocht volmaken, de finale tegen Antwerp moet betwisten. De match eindigde voor de thuisploeg in een begrafenissfeer, want als kampioen van de reguliere competitie heeft Lierse helemaal niets in handen. Voor KSVR is het uitkijken naar de dubbele finale-ontmoeting met Antwerp.
[/av_textblock]

[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

[/av_textblock]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

[/av_textblock]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Wedstrijdgegevens’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=”][/av_heading]

[av_table purpose=’tabular’ pricing_table_design=’avia_pricing_default’ pricing_hidden_cells=” caption=” responsive_styling=’avia_responsive_table’]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]Doelpunten[/av_cell][av_cell col_style=”]14′ Benson (1-0), 83′ Stevance (1-1)[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]K. Lierse SK[/av_cell][av_cell col_style=”]Vanhamel, Vinck, Frans, Weuts, Yakubu, Diarra, Wils (90′ Elgabas), Bougrine (79′ Ankomah), Joachim, Benson en De Belder[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]KSV Roeselare[/av_cell][av_cell col_style=”]Coppens, Monteyne, Kompany, Zolotic, Kis, Godwin (88′ Sun), Seoudi, Van Eenoo, Stevance, Jakolis (72′ Grisez) en Cornet (77′ Ibou)[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]Gele kaarten[/av_cell][av_cell col_style=”]Weuts (L), Wils (L), Kis, Diarra (L), Monteyne[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]Rode kaarten[/av_cell][av_cell col_style=”]/[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]Scheidsrechter[/av_cell][av_cell col_style=”]Alen[/av_cell][/av_row]
[/av_table]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’KSVRTV Persconferentie’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]


[/av_textblock]

[/av_one_full]