Wedstrijdverslag

De vierde en laatste derby van het seizoen begon met een snelle goal van Emile Samyn gewoontegetrouw veelbelovend. Ex-leider Cercle had het tegen een hoog pressend Roeselare moeilijk om z’n wil op te dringen maar nadat Vandeweghe eerst een bal van Cathenis van de lijn veegde kon Decock op slag van rust alsnog gelijkstellen. In een tweede helft met vooral gevechtsvoetbal lukte oud-KSVR’er Van Craeyveld na het hervatten de snelle 1-2. Een steekbal van Belhafat gaf Simon Buyssens wat later een vrijgeleide naar de 2-2, maar opnieuw Decock zorgde ervoor dit West-Vlaamse onderonsje dit seizoen voor het eerst een eindwinnaar zou krijgen.

Klik hier voor het verslag van de beloftenwedstrijd tegen Tubize (speeldag 23).

Wedstrijdgegevens

Doelpunten4′ Samyn (1-0), 45′ Decock (1-1), 56′ Van Craeyveld (1-2), 69′ Buyssens (2-2), 74′ Decock (2-3)
KSV RoeselareSabbe, J. Van Poucke, Vanderhaeghe, Vandeweghe, Devos, Wheaton, Houthoofd, Willemyns (65′ Lukinga), Belhafat, Buyssens en Samyn
Cercle Brugge KSVVanderschaeghe, Vermeulen, Deschuytter, Vandewiele, Cathenis, Vanysacker, Vanhoutte, Puskás (82′ Vandekerckhove), Decock (76′ Somers), Van Craeyveld en Behaeghel (88′ Cafmeyer)
Gele kaartenVanysacker (C), Sabbe
Rode kaarten/
ScheidsrechterDemeyer