Aan de vooravond van de terugwedstrijd  willen CEO Johan Plancke en voorzitter Yves Olivier zich graag nog eens tot onze supporters richten.

Beste supporters,

Morgen staan we voor één van de belangrijkste wedstrijden in jaren. De terugwedstrijd van de finale zal ongetwijfeld razendspannend worden. Het zal sowieso een avond worden waar vreugde en verdriet aanwezig zullen zijn, alleen weten we nog niet welke emotie voor welke ploeg is weggelegd. Laat ons er alvast samen alles aan doen om aan het langste einde te trekken en een terugkeer naar de Jupiler Pro League te mogen vieren.

Daarnaast mogen we ook niet vergeten welke serieuze stap we dit seizoen al genomen hebben. We wonnen onverhoopt de eerste periodetitel en eindigden in de algemene rangschikking op een fantastische tweede plaats. Iets waar we ‘oltegoare’ trots op mogen zijn. We gaan er alles aan doen om ook die laatste hindernis te overwinnen. Na het mirakel van Barcelona deze week moet een ‘mirakeltje’ van Schiervelde zeker ook mogelijk zijn!

Morgen zullen de ogen van gans voetbalminnend België op Schiervelde gericht zijn. Wat de uitslag ook mag zijn, hou het sportief en toon wat voor positiefs dat ‘oltegoare’-gevoel is. Ga met zijn allen vanaf de opwarming tot de na de wedstrijd achter onze ploeg staan en supporter op een positieve manier.

In functie van de veiligheid van onze supporters kunnen we nog het volgende melden:

  • De combiregeling voor bezoekende supporters werd opgelegd.
  • Morgen zullen alle loketten gesloten blijven (want Schiervelde is volledig uitverkocht).
  • Het stadion opent zijn poorten om 18u30.
  • De steward en politie zijn er om jullie te helpen. Gelieve dan ook hun richtlijnen steeds te volgen.
  • Pyrotechnische middelen zijn ten strengste verboden.
  • Rugzakken en grote handtassen zijn niet toegelaten. Kleine handtassen (A5-formaat) kunnen wel mee binnen.

Een veldbestorming na het laatste fluitsignaal is verboden. Zo kunnen de spelers van hun moment genieten. Er wordt sowieso ook een mooie ceremonie voorzien door Proximus voor de winnaar.

Ten slotte wensen we alle medewerkers en vrijwilligers te bedanken voor hun inspanningen in de laatste twee hectische weken. Deze twee finalewedstrijden organiseren, met dergelijke veiligheidsmaatregelen en in zo’n korte tijd, vroeg heel wat inspanningen. Iedereen leverde schitterend werk. Een uitverkocht Schiervelde zal morgen bij onze alvast voor een kippenvelmoment zorgen.

Op naar hopelijk een schitterende apotheose,

Oltegoare,

Johan Plance & Yver Olivier