Ondanks dat KSV Roeselare goed speelde gingen de punten zaterdagavond toch naar KRC Genk. De kwartfinalist in de Europa League won op Schiervelde op een diefje met 0-1 (klik hier voor het wedstrijdverslag). Carlo Damman en Thibaut Van Acker gaven hun mening na de wedstrijd. Baptiste Schmisser verscheen voor de camera’s van KSVRTV, terwijl trainers Arnauld Mercier en Albert Stuivenberg hun analyse gaven op de persconferentie.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

[av_button label=’Samenvatting ProximusTV’ link=’manually,http://www.proximus11.be/nl/jupiler-pro-league/voetbal-video/14186/roeselare-0-1-krc-genk’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-fooppg’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-dpjex0′]
[av_progress_bar title=’Reacties na KSV Roeselare – KRC Genk’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-cx81dw’]

[/av_progress]

Thibaut Van Acker: “Balen. We speelden een goede wedstrijd, maar in het slot werd een foutje afgestraft. De bal kwam vanop links, ik trok een sprintje naar achter, voelde het leer plots tegen mijn steunbeen botsen en zag hoe José Naranjo hierdoor de bal maar in doel had te tikken. Mijn schuld, maar dat is voetbal. It’s part of the game. Ik moet hier niet te lang bij stil staan en terug vooruit kijken.”

“Wat dat voor mij persoonlijk inhoudt? Hopen op speelminuten. Ik heb hier dit seizoen aanzienlijk wat wedstrijden gespeeld, maar ik wil uiteraard meer. Ik was geen onbetwistbare basispion. Nochtans is dat wel mijn ambitie, zeker omdat ik voel dat ik dit niveau aankan. Maar de trainer beslist. We beschikken over een ruimte kern en iedereen heeft zijn kwaliteiten. Als je een mindere wedstrijd speelt, staan er meteen anderen klaar om je plaats in te nemen. De coach heeft een bepaalde visie en daar moet ik mij als speler naar schikken.”

“Wat de toekomst brengt? Dat weet ik nog niet. Ik heb nog een contract voor een seizoen bij KSV Roeselare en heb uiteraard contact met mijn makelaar, maar het is niet zo dat ik met mijn hoofd al bij een transfer zit. Als die er al komt. Ik probeer alle minuten die ik op het veld sta ten volle te benutten. In de komende acht wedstrijden zal iedereen nog zijn speelkansen krijgen, daar ben ik van overtuigd. Het is de ideale gelegenheid om ons te meten met ploegen uit de Jupiler Pro League. De focust ligt momenteel op het sportieve en daarna gaan we eventjes genieten van de vakantie. En wat daarna komt? Dat zien we dan wel.”

Carlo Damman: “Dit was een leuke wedstrijd, maar wat jammer van dat tegendoelpunt. We versierden in de eerste helft gemakkelijk drie of vier grote doelkansen. Als er daarvan eentje tegen de touwen was gegaan, schreven we een ander verhaal. We kunnen terugblikken op een sterke prestatie, maar helaas eentje waar we geen punten aan over houden.”

“Zelf ben ik tevreden over mijn wedstrijd. Vorige week gaf ik nog een mindere terugspeelbal in de voeten van een aanvaller van Eupen, maar vandaag heb ik niets weggegeven. Dat geldt overigens ook voor de rest van het team. We speelden bijna foutloos. Tot een paar minuten voor tijd een foutje meteen werd afgestraft. Dat is jammer.”

“Wat jullie nog mogen verwachten van dit KSV Roeselare in Play Off-2? Als we onze efficiëntie kunnen opkrikken, dan gaan we nog een pak punten pakken. Daar ben ik van overtuigd. We kunnen nog heel wat tonen aan voetbalminnend België. Volgende week krijgen we Moeskroen over de vloer. Of het in die wedstrijd dan maar moet gebeuren? Ja. Al blijft het een ploeg uit de Jupiler Pro League, die zich van het behoud heeft kunnen verzekeren. Ondanks het feit dat ze in de Play-Off nog geen punten hebben, zal het geen gemakkelijke opdracht worden.”

“Als we de rest van de competitie blijven spelen met de mentaliteit zoals we tegen Eupen en Genk hebben getoond, dan zullen we nog verrassen. De niet-promotie is doorgespoeld. Dat zie je aan het spel en dat merk je ook op training. Iedereen traint weer met plezier en weet dat er nog enkele mooie wedstrijden op de agenda staan. Als voetballer mag je overigens niet te lang blijven stilstaan wat is fout gelopen. We moeten vooruit. Daar lijken we alvast in geslaagd. Nu nog loon naar werken…”

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-b9xh90′]
[av_progress_bar title=’Persconferentie na KSV Roeselare – KRC Genk’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-8k0yj8′]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=X1HZZZfFAWo’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-7d8r04′]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-56sw1w’]
[av_progress_bar title=’Reacties KSVR-TV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-41qmgk’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=J1L0jX62AXQ’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-26khzo’]