Wedstrijdverslag

Met Borry en PJ Monteyne verschenen slechts twee nieuwelingen aan de aftrap voor de oefenwedstrijd tegen de Belgische bekerwinnaar. KSVR begon niet onaardig, maar Zulte Waregem nam vrij vlug het commando over met schietkansjes voor Madu en De Pauw. Na een slecht weggewerkte hoekschop scoorde Saponjic, maar hij werd afgevlagd voor buitenspel. Even later kreeg Olayinka het openingsdoelpunt toch cadeau na balverlies van Schmisser.

Ook de volgende grote kans was voor de thuisploeg, maar op voorzet van Kaya kopte De Pauw nipt naast. Wit-zwart had moeite met het opgelegde tempo en net voor de drankpauze scoorde Olayinka zijn tweede van de avond. Zelfde scenario na die drankpauze, waar Saponjic een mooi uitgespeelde aanval kon afronden. De bal bleef zo goed als ongrijpbaar en voor de rust kon wit-zwart geen enkele kans creëren. Kort voor de rust maakte Saponjic er op aangeven van Coopman nog 4-0 van. Een eerste helft met een duidelijk klasseverschil dus.

Elf nieuwe jongens, onder wie de Kroatische testkeeper Marko Veriga (°1996), mochten na de rust proberen beter te doen. Ook nu weer kwam het eerste gevaar echter van de eersteklassers en na een duwtje aan Wang kon Olayinka de forfaitcijfers op het bord plaatsen.

Er kwam even later dan toch een eerste Roeselaarse kans en meteen ook een doelpunt aan toen Lilian Bochet een assist van Brodic kon afronden. KSVR kon nu regelmatig ook beter de bal in eigen rangen houden. Na balverlies van Kaya kon Samyn op Bostyn af, maar de goalie redde.

Ook aan de overkant was er nog regelmatig gevaar en Walsh kreeg plots een zee van ruimte om de 6-1 te netten, waarna de thuisaanvallers nog eens paal en lat troffen. Leya Iseka kreeg nummer zeven aangeboden na balverlies van Dufour. Identieke cijfers als bij de eerste oefenmatch in Gent dus.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

Wedstrijdgegevens

Doelpunten12′ Olayinka (1-0), 23′ Olayinka (2-0), 32′ Saponjic (3-0), 44′ Saponjic (4-0), 51′ Olayinka (5-0), 54′ Bochet (5-1), 70′ Walsh (6-1), 84′ Leya Iseka (7-1)
SV Zulte WaregemBossut (46′ Bostyn), De fauw (61′ Walsh), Heylen (61′ Severin), Derijck (73′ De Roover), De Sart (73′ Himpe), Madu (83′ Brym), Kaya (61′ Bala), De Pauw (61′ Cordaro), Coopman (61′ Reichert), Saponjic 46′ (Leya Iseka), Olayinka (61′ Mühren)
KSV RoeselareBiebauw (46′ Veriga), Damman (46′ M. Monteyne), Schmisser (46′ Wang), Borry (46′ Zolotic), PJ Monteyne (46′ Grisez), Van Acker (46′ Lépicier), Seoudi (46′ Dufour), Godwin (46′ Bochet), Brouwers (46′ Lecomte), Ibou (46′ Samyn) en Cornet (46′ Brodic)
Gele kaartenSamyn, Reichert (Z)
Rode kaarten
ScheidsrechterVan Damme

KSVRTV