[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=”]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Wedstrijdverslag’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
Met Borry en Dufour verschenen bij KSVR twee nieuwelingen aan de aftrap voor de competitiestart bij het team van debuterend trainer Sadio Demba, waar ook Stevance (ex-KSVR) op de mat stond.

Wit-zwart dreigde als eerste met een schotje van Brouwers, dat ver naast ging. Aan de overzijde leek Borry Schuster op weg te zetten naar een eerste thuiskans, maar de Roeselaarse verdediger zette zijn fout recht ten koste van een gele kaart. Waarna de vrijschop van Babic geen gevaar opleverde.

Laurent ging op zijn beurt in de fout, Brouwers kon profiteren, maar zijn assist bereikte Dufour net niet. Even later kwam dezelfde Brouwers dicht in de buurt van een doelpunt, maar Defourny kon nog net op tijd ingrijpen. De withemden speelden dus absoluut niet onaardig. Ook Lecomte ging zijn kans en mikte naast.

Net voor de twintigste minuut kreeg ook de thuisploeg een eerste mogelijkheid toen Biebauw een schuiver van Stevance redde. Dit was maar even uitstel, want ook bij de volgende aanval werd de KSVR-verdediging uit verband gespeeld en kon Stevance simpel de assist van Lee binnentikken.

De bezoekers waren nu even de draad kwijt en ei zo na werd het 2-0 toen Lee alleen voor Biebauw opdaagde, duidelijk in buitenspelpositie. De Roeselaarse doelman kon de bal nog net raken, zodat die op de paal strandde. Na een mooie aanval kreeg Damman op aangeven van Samyn een kans op de gelijkmaker, maar Defourny redde met de voeten.

Zoals voorheen tikte KSVR de bal goed rond, maar het had nood aan daadkracht in de zone van de waarheid. Kort voor de rust volgde de verdiende gelijkmaker toch nog toen Nermin Zolotic een hoekschop van Dufour onhoudbaar in de hoek kopte. Met 1-1 naar de kleedkamers dus.

Vrij kort na de rust onstnapte de snelle Samyn op links, en Defourny kon nog net in corner werken. KSVR dus meteen weer nadrukkelijk aanwezig. Even later kreeg Brouwers een mooie kans, maar de thuisverdediging kon de bal met het nodige geljuk in corner afweren. Op die corner van Van Acker stond Maël Lépicier echter op de juiste plaats om de 1-2 binnen te koppen. De Roeselaarse druk leverde nu dus onmiddellijk een treffer op.

KSVR had nu vleugels en na een nieuwe knappe aanval was het inzenden van Lecomte net iets te scherp en in de handen van Defourny. Tubize moest nu zelf wel komen en probeerde langzaam naar voren op te rukken. KSVR bleef dreigen op corners en op eentje van Dufour kon Samyn de bal aan de tweede paal net niet binnenknikken.

En toch leek er plots een einde aan de pret te komen toen Borry een verre voorzet tegen de hand kreeg en ref Put onmiddellijk naar de stip wees. Schuster trapte de bal echter naast het doel van Biebauw en de KSVR-voorsprong bleef dus overeind. Wit-zwart moest het initiatief nu wel aan de Walen laten, maar het probeerde bij balbezit nog steeds verzorgd te combineren, en Biebauw bedreigen zat er voor de thuisploeg nauwelijks nog in. Dufour trapte een vrijschop in de handen van Defourny.

Op aangeven van Dufour ging Samyn er nog eens vandoor op links, en opnieuw kon Defourny nog net in corner werken. En corner betekende gevaar bij KSVR, want na enkele tussenstations kopte Davy Brouwers nummer drie binnen, waarmee de wedstrijd meteen beslist was. Een verdiende en deugddoende driepunter alleszins voor een volwassen voetballend KSVR!
[/av_textblock]

[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’]

[av_textblock size=” font_color=” color=”]

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

[/av_textblock]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]

[/av_textblock]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Wedstrijdgegevens’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_table purpose=’tabular’ pricing_table_design=’avia_pricing_default’ pricing_hidden_cells=” caption=” responsive_styling=’avia_responsive_table’]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]Doelpunten[/av_cell][av_cell col_style=”]21′ Stevance (1-0), 43′ Zolotic (1-1), 53′ Lépicier (1-2), 87′ Brouwers (1-3)[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]AFC Tubize[/av_cell][av_cell col_style=”]Defourny, Laurent, Dudouit, Garlito (70′ Ben Yaghlane), Babic (46′ Traore), Ryckaert, Ba, Schuster, Nirisarike, Lee (88′ Köse) en Stevance[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]KSV Roeselare[/av_cell][av_cell col_style=”]Biebauw, Damman, Borry, Zolotic, Grisez, Van Acker, Lépicier, Lecomte (89′ Bochet), Dufour, Samyn (88′ Ibou) en Brouwers[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]Gele kaarten[/av_cell][av_cell col_style=”]Borry[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]Rode kaarten[/av_cell][av_cell col_style=”][/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=”][av_cell col_style=”]Scheidsrechter[/av_cell][av_cell col_style=”]Put[/av_cell][/av_row]
[/av_table]

[av_heading tag=’h3′ padding=’10’ heading=’Reacties’ color=” style=” custom_font=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” admin_preview_bg=”]
Geen beelden van de persconferentie dit keer, maar wel de commentaar van trainer Arnauld Mercier en spelers Davy Brouwers en Kjetil Borry.

Trainer Arnauld Mercier: “Een competitiestart is altijd een heel complex gegeven. Na een intensieve voorbereiding weet je immers nooit hoe ver je staat ten opzichte van de reeksgenoten. In die zin is het voor ons dan ook een echte opsteker dat we met een driepunter kunnen starten. In de openingsfase liep het nog niet zo vlot bij ons. Tubize creëerde wel niet echt veel gevaar, maar klom toch op voorsprong. Geleidelijk kwamen wij echter beter in de wedstrijd en de gelijkmaker zo vlak voor de rust was bijzonder belangrijk.”

“In de tweede helft grepen we hen dan bij de keel met veel goeie combinaties en doelkansen. Toch werd het feestje nog bijna verstoord door de strafschop, die gelukkig naast ging. Waarna de zege niet meer echt in gevaar kwam. Het stemt mij alleszins gelukkig, want vorig seizoen haalden wij hier in Tubize een droge nul op zes. En nu blijft het keihard werken om ons spelniveau nog beter te maken!”

Davy Brouwers was acteur van het derde doelpunt en blikte ook heel tevreden terug: “Na een minder goede voorbereiding betekent deze zege een echte boost voor ons vertrouwen! We stonden er weer als collectief, en ook na de 1-0 lieten we de kopjes niet hangen. Met als gevolg dat we op een psychologisch heel belangrijk moment de gelijkmaker konden prikken.”

“In de eerste twintig minuten van de tweede helft domineerden we dan echt, en de voorsprong leek dan niet onlogisch. Nadat ik zelf bij een aantal kansjes en schermutselingen betrokken was, kon ik helemaal op het einde nog het derde doelpunt binnenkoppen, wat alleszins ook deugd doet voor het vertrouwen. Vertrouwen dat we goed zullen kunnen gebruiken voor onze eerste thuismatch tegen OHL. Als we er opnieuw van onze eigen kwaliteiten kunnen uitgaan, moeten we het die mannen uiterst moeilijk kunnen maken!”

Met Guy Dufour en Kjetil Borry verschenen slechts twee nieuwkomers aan de aftrap, wat toch op een mooie continuïteit wijst bij KSVR. Laatstgenoemde vatte naast Nermin Zolotic post centraal in de verdediging. Kjetil Borry: “Ik was heel tevreden dat ik na mijn terugkeer uit Waasland-Beveren onmiddellijk een basisplaats kon versieren, en zal er nu vanzelfsprekend alles aan doen om die vast te houden. Na een mooie collectieve aanval van de thuisploeg moesten we al vrij vlug gaan achtervolgen, maar we deden dit met het nodige overleg en verzorgd voetbal van achteren uit. Ze leden we weinig balverlies, wat uiteindelijk tot een veldoverwicht leidde. We waren dan nog eens bijzonder efficiënt op hoekschoppen ook, want konden drie keer met het hoofd scoren op hoekschop. Iets wat normaal ook wel mijn ‘specialiteit’ is, maar ook mijn ploegmaats hebben daar dus een handje van weg.

“Een echte opsteker alleszins die eerste zege, en nu moeten we hierop proberen verder te bouwen!”
[/av_textblock]

[/av_one_full]