Wedstrijdverslag

Na de vele tegendoelpunten van de voorbije wedstrijden opteerde interimtrainer Colpaert voor meer verdedigend ingestelde spelers in de basiself in een 3-5-2-opstelling. De wedstrijd begon vrij kalm, maar na een misverstand in de Roeselaarse verdediging kreeg Casagolda toch vrij vlug een eerste grote kans voorgeschoteld. Hij schoof de bal naast het doel van Biebauw.

Bij de tweede kans was het wel raak, en de KSVR-medewerking was nu nog guller: Damman trapte een voorzet van Casagolda zomaar in de voeten van Storm, die dankbaar aanvaardde en de bal langs Biebauw in doel schoof. Zonder echt te imponeren had de thuisploeg op het kwartier dus al een voorsprong te pakken.

Ook na dit doelpunt kregen we vooral middenveldspel te zien. Op een Roeselaarse corner kon OHL snel uitbreken en Biebauw kon Babayoko verstandig naar de buitenkant drijven. Ook de volgende kans was voor de thuisploeg toen Daeseleire een voorzet van Maertens in de handen van Biebauw kopte.

Een vijftal minuten voor de rust kwam ook de eerste Roeselaarse kans er aan, toen Brouwers tussen twee verdedigers doorglipte, maar gehinderd werd en naast het doel van Gillekens besloot. Kort daarop volgende nog een goede bezoekende combinatie, maar bij de laatste voorzet ging het fout. Op slag van rusten moest Biebauw nog een kopbal van Moore op vrijschop redden. Met een 1-0-achterstand naar de kleedkamers dus.

De tweede helft begon met een wegens buitenspel afgekeurd Leuvens doelpunt van Casagolda. De thuisploeg drukte nu forser dan voor de rust en Maertens kopte nipt naast. Moederziel alleen voor doel kopte ook Casagolda naast.

KSVR bleef dus in de wedstrijd, maar moest heel dringend iets klaarmaken voorin. Dit wilde er maar niet van komen, en de 2-0 hing constant meer in de lucht dan de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd raakte Cerigioni plots toch eens bijna door de omknelling, maar een OHL-verdediger kon er nog net een voetje tussensteken. Het sein voor wit-zwart om eindelijk meer druk naar voren te zetten. Dufour probeerde het vanop afstand, Gillekens tipte in corner. Op die corner schoot Cornet de bal al dan niet tegen een Leuvense hand. Geen strafschop echter en aan de overkant lag de weg naar de 2-0 breed open voor Diedhiou.

Een nieuwe nederlaag dus voor KSVR.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

Wedstrijdgegevens

Doelpunten15′ Storm (1-0), 89′ Diedhiou (2-0)
OH LeuvenGillekens, Daeseleire, Schuermans, Moore, Hubert, Casagolda (86′ Diedhiou), Storm, Azevedo, Bagayoko (78′ Tshimanga), Persoons en Maertens (65′ Gorius)
KSV RoeselareBiebauw, Damman, Borry, Zolotic, PJ Monteyne (88′ Cornet), Van Acker, Seoudi, Lépicier (76′ Dufour), Wieser (82′ Godwin), Cerigioni en Brouwers
Gele kaartenCerigioni, Damman, Borry
Rode kaarten
ScheidsrechterD’Hondt

KSVRTV

Geen beelden beschikbaar voor deze wedstrijd