Daarnet ondertekende Dennis van Wijk (16.12.1962, Oostzaan (NL)) een contract tot juni 2019 op Schiervelde. De Belgische Nederlander wordt zo vanaf komende zondag (1 oktober 2017) hoofdtrainer op Schiervelde.

De Nederlander moest eind vorige week nog plaats maken bij Leuven voor de Engelse Nigel Pearson maar keert dus nu terug naar Schiervelde, waar hij de Fransman Arnauld Mercier opvolgt. Van Wijk kent dus het ‘huis’, net zoals de Proximus League maar al te goed, wat ook o.a. twee van de redenen waren voor de keuze als hoofdtrainer.

Schiervelde is voor van Wijk helemaal geen onbekend terrein. Hij kwam vaak langs als bezoekende trainer maar verdiende hier vooral zijn strepen via zijn twee passages als hoofdtrainer. Tijdens het seizoen 2002-2003 nam hij over van toenmalig trainer Raoul Peeters. Twee jaar later schreef hij een mooi stuk geschiedenis door via de eindronde te promoveren naar de eerste klasse. Na een stevig eerste seizoen op het hoogste niveau, met een uitstekende thuisreputatie, trok Dennis de grens over richting Willem II. Eind 2008 nam hij het roer op Schiervelde (terug) over. Wit-zwart stond laatste en samen met enkele gerichte transfers (Perisic, McDonald,…) zorgde hij voor een klein mirakel. Via de eindronde met tweedeklassers werd het behoud meer dan verdiend verzekerd. Een seizoen later kon Esvee de degradatie niet ontlopen, wat ook het einde betekende van de tweede ‘van Wijk periode’.

Na passages bij Mons, Charleroi, Antwerp, Westerlo, Cercle Brugge, Deinze, Beerschot en Leuven komt Dennis dus terug naar Schiervelde.

We wensen Dennis alvast heel veel succes toe!

Dennis zal vanaf zondag de trainingen en wedstrijd leiden. Voor de wedstrijd in en tegen OH Leuven van komende zaterdag is dit nog assistent trainer Tom Colpaert.