KSV Roeselare mocht vandaag de Pro League+ Label 2017 in ontvangst nemen. Het Pro League+ Label wordt toegekend aan Pro League clubs die het voorbije jaar een kwaliteitsvolle communitywerking hebben opgezet op basis van een beleidsplan met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en waardevolle activiteiten.

Opvolger Pro League+ Awards

De labels zijn de opvolgers van de Pro League+ Awards, die de voorbij drie seizoenen werden uitgereikt. “Omdat intussen het aantal clubs met een sterke communitywerking groeiden, werd besloten het concept van de Awards aan te passen om ze elke club met een sterke of groeiende communitywerking te kunnen belonen”, aldus Stijn Van Bever, CSR-manager van de Pro League.

Ondersteuning voor sterke communitywerkingen

De evaluatie van de werkingen gebeurden door een jury op basis van de ingediende beleidsplannen en de analyse van de werkingen van de clubs. 15 van de 24 Pro League clubs ontvangen op basis hiervan het Pro League+ Label 2017. Daarnaast ontvingen zij van de Pro League ook voor 75.000 euro subsidies (verdeeld over de vijftien clubs) om hun communitywerking te ondersteunen. De 15 clubs die het Pro League+ Label 2017 ontvangen zijn KAA Gent, Club Brugge KV, Waasland-Beveren, OH Leuven, KV Mechelen, KRC Genk, KV Kortrijk, KVC Westerlo, Sporting Lokeren, KV Oostende, K Lierse SK, Standard de Liège, Sporting de Charleroi, KSV Roeselare en R. Antwerp FC.