Wedstrijdverslag

Geblesseerden Damman en Cornet werden vervangen door Lépicier en Samyn. De belangrijke vierde plaats stond op het spel in de regionale derby.

Cercle begon met iets meer balbezit, en net toen KSVR het evenwicht begon te herstellen, liep het op een eigen corner op een pijlsnelle bezoekende counter, die op rechts afgewerkt werd door Palun. Net als op Beerschot dus een vroege achterstand voor wit-zwart, en alweer na een goal uit de eerste kans van de avond.

Vrij vlug na deze opdoffer kopte Schmisser op hoekschop rakelings over. Lemoine drong even later mooi door op rechts, maar zijn voorzet landde op een Brugs been. KSVR had nu dus het overwicht, maar Cercle ving alles goed op. De bedrijvige Lemoine dook nog eens aan de doellijn op, maar opnieuw kon de bezoekende verdediging redding brengen.

Vlak voor de rust pakte Wieser nog met een goed afstandsschot uit, maar Nardi redde. Met 0-1 naar de kleedkamers dus.

Vrij kort na de rust kreeg Samyn op aangeven van de ingevallen Dufour een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar hij schoof de bal langs de verkeerde kant van de paal. Even later kopte Brouwers een voorzet van Grisez nipt naast. Jammer, want KSVR had duidelijk het betere van het spel en verdiende ondertussen al  lang de gelijkmaker.

Cercle verdedigde ondertussen goed gegroepeerd en wachtte op counterkansen. Iets over halfweg de tweede helft kwam er plots zo eentje, en na enkele tussenstations kon De Belder de bal over de lijn duwen. Enkele minuten voor tijd kreeg Cercle nog een strafschop voor fout van Lépicier op De Belder. Het kostte de Roeselaarse verdediger een tweede gele kaart en De Belder zette zelf de strafschop om.

Derde nederlaag op rij meteen voor KSVR, dat dringend op zoek moet naar efficiëntie en vertrouwen.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

Wedstrijdgegevens

Doelpunten11′ Palun (0-1), 72′ De Belder (0-2), 89′ De Belder (str.,, 0-3)
KSV RoeselareBiebauw, Lemoine, Schmisser, Lépicier, Grisez, Samyn, Van Acker, Wieser (46′ Dufour), Seoudi (77′ Xu), Lecomte en Brouwers (70′ Maletic)
Cercle Brugge KSVNardi, Delacourt, Kone, Palun, Tormin (63′ Omolo), Rodas, Lambot, Imorou, Mercier, Cardona (78′ Crysan) en De Belder
Gele kaartenVan Acker, Mercier
Rode kaarten88′ Lépicier (2 X geel)
ScheidsrechterD’Hondt

KSVRTV