KSV Roeselare – AFC Tubize

Zondag 17 december 2017 | 16u00
Schiervelde | Roeselare
MD20 | Proximus League

Zondag om 16 uur speelt KSVR tegen AFC Tubize voor de 20ste speeldag en zesde duel voor het tweede periodekampioenschap van de Proximus League 2017-2018. KSVR speelt deze wedstrijd thuis op Schiervelde en het duel zal op gang worden gefloten door Ben Mesotten, bijgestaan door David SymonsBérengère Piérart en 4de official Ken Vermeiren. De jongens uit de provincie Waals-Brabant eindigden vorig seizoen op de 5de plaats in de eindrangschikking van 1B en speelden daarop Play Off 3, die ze uiteindelijk wonnen. Nu staan de geel-roden na 18 gespeelde wedstrijden op de 8ste en laatste plaats met 13 punten (12 minder dan KSVR) en één wedstrijd minder gespeeld. Afgelopen weekend werd het duel tegen Beerschot-Wilrijk afgelast door de sneeuwval. Eén speeldag eerder werd er door ‘Les Sang et Or‘ nog 1-1 gespeeld in Leuven. Tijdens het eerste periodekampioenschap won KSVR met 1-0 op Schiervelde. Dit duel is voor Esvee uiterst belangrijk om het verlies van vorige week te kunnen doorspoelen en terug aansluiting te vinden met de top vier.

KSV Roeselare
Selectie Nog niet bekend
Geblesseerd Nog niet bekend
Geschorst Lépicier (1/1)
Extra Lecomte en Schmisser staan op één gele kaart van één speeldag schorsing
AFC Tubize
Selectie Nog niet bekend
Geblesseerd Nog niet bekend
Geschorst Niemand
Extra Nirisarike en Touré staan op één gele kaart van één speeldag schorsing
REFEREES
Referee Ben Mesotten
Assistent Referee David Symons
Assistent Referee Bérengère Piérart
4th Official Ken Vermeiren

De 40-jarige Mesotten floot dit seizoen al 4 wedstrijden in de Proximus League (24 gele kaarten, 2 rode kaarten en 1 strafschop. Roeselare en Mesotten kwamen elkaar al één maal tegen dit seizoen, op speeldag 15 toen Roeselare een puntje meepikte uit Leuven.

Vorig seizoen floot hij ook de eerste versie van KSV Roeselare – AFC Tubize. De wedstrijd eindigde toen op 1-0. Samy Kehli kreeg toen rood in minuut 81.

HEAD TO HEAD STATS
KSV Roeselare AFC Tubize
Algemeen Klassement 5de plaats met 25 punten 8ste plaats met 13 punten
Eerste periode 4de plaats met 21 punten 8ste plaats met 10 punten
Tweede periode 6de plaats met 4 punten 8ste plaats met 3 punten
Doelpunten gemaakt 19 14
Doelpunten tegen 33 25
Topscorer Cornet (4) Stevance (9)
Meest aantal minuten Biebauw
(1710’/1710′)
Defourny & Stevance
(1620’/1620′)

LOCATIE

KSV Roeselare
Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 ROESELARE