Royale Union St.-Gilloise – KSV Roeselare

zondag 07 januari 2018 | 18u00
Koning Boudewijnstadion | Brussel
MD21 | Proximus League

Net zoals vorig kalenderjaar starten we het nieuwe jaar met twee uitwedstrijden. Na een korte winterstop staat komende zondag de eerste van deze twee verplaatsingen op programma. Het team van Dennis van Wijk trekt naar het Koning Boudewijnstadion om er Royale Union St.-Gilloise partij te geven. Ref Ken Vermeiren zal de wedstrijd om 18u00 op gang fluiten.

Les Unionisten draaien een grijs seizoen tot nog toe, met een voorlopige zesde plaats in het algemeen klassement. In de tweede periode zijn ze met negen punten uit zes wedstrijden (en een bijhorende derde plaats) goed gestart. Van die zes wedstrijden verloren ze er slechts één. Net voor nieuwjaar gingen ze nipt de boot in tegen KFCO Beerschot Wilrijk.

De Brusselaars beschikken over heel wat ervaring en kracht in hun selectie. Dit vullen ze aan met o.a; een vinnige Vercauteren die dit seizoen al zeven maal de weg naar doel vond. Ze waren ook reeds actief op de wintertransfermarkt. Kindermans, een aanvallende middenvelder, werd tot het einde van het seizoen gehuurd bij KV Mechelen waar hij dit seizoen nog niet aan de bak kwam.

Langs wit-zwarte kant is het vooral afwachten hoe de spelers de welgekomen winterstop verteerden. Met een nul op twaalf net voor de jaarwisseling moet een goede prestatie het vuur terug aan de lont kunnen steken. Een driepunter zou ook de ambitie richting de vierde plaats een mooie duw in de rug geven. Die strijd voor een Play-Off II ticket lijkt te gaan tussen K Lierse SK, KSV Roeselare en Royal Union St.-Gilloise. Zo onderstrepen we meteen het belang van deze wedstrijd.

De spelers en trainers hopen dan ook op jullie steun komende zondag in het Koning Boudewijnstadion om de drie punten in de koffer van de bus te kunnen steken.

ROYALE UNION ST.-GILLOISE
Selectie Nog niet bekend
Geblesseerd Nog niet bekend
Geschorst Fixelles (1/1)
Extra
KSV ROESELARE
Selectie Nog niet bekend
Geblesseerd Nog niet bekend
Geschorst Niemand
Extra Lecomte en Schmisser staan op één gele kaart van één speeldag schorsing
REFEREES
Referee Ken Vermeiren
Assistent Referee Yves Kenens
Assistent Referee Kristof Borms
4th Official Jasper Vergoote

Scheidsrechter Vermeiren floot dit seizoen al zes in de Proximus League, waaronder KSV Roeselare – K Lierse SK (25.11.2017 | 1-2). Vermeiren was ook al vaak actief als vierde ref op wedstrijden van Esvee.

Vorig seizoen leidde Vermeiren vier wedstrijden van Roeselare waaronder de heenwedstrijd van de finale in en tegen R. Antwerp FC.

HEAD TO HEAD STATS
Royale Union St.-Gilloise KSV Roeselare
Algemeen Klassement 6de plaats met 23 punten 5de plaats met 25 punten
Eerste periode 6de plaats met 14 punten 4de plaats met 21 punten
Tweede periode 3de plaats met 9 punten 8ste plaats met 4 punten
Doelpunten gemaakt 22 20
Doelpunten tegen 23 35
Topscorer Vercauteren (7) Cornet (4)
Meest aantal minuten Morren (1800’/1800′) Biebauw (1800’/1800′)
ONDERLINGE DUELS
Datum Wedstrijd Uitslag
08.10.2017 KSV Roeselare – R. Union St.-Gilloise 1-0
09.09.2017 R. Union St.-Gilloise – KSV Roeselare 4-0
22.01.2017 KSV Roeselare – R. Union St.-Gilloise 0-1
19.11.2016 R. Union St.-Gilloise – KSV Roeselare 0-0
24.10.2016 R. Union St.-Gilloise – KSV Roeselare 1-2
24.09.2016 KSV Roeselare – R. Union St.-Gilloise 2-1
TICKETINFO
  • Er is geen combiregeling
  • De loketten zijn op de dag zelf gesloten. Er zijn dus enkel tickets verkrijgbaar in voorverkoop. Alle info daaromtrent kan je hier terugvinden.
LOCATIE

Royale Union St.-Gilloise
Koning Boudewijnstadion
Marathonlaan 135
1020 BRUSSEL