KSV Roeselare – R. Union SG

Zondag 29 april 2018 | 16u00
Schiervelde | Roeselare
MD06 | Play-Off III Proximus League

In tegenstelling tot vorig jaar werd de angel al vlug uit Play-Off III getrokken. Samen met Westerlo kon Esvee al vlug een afscheiding maken en in het dubbel onderling duel nam R. Union SG de maat van AFC Tubize. Morgen staat de laatste speeldag op het programma van deze mini-competitie. Het reeds veroordeelde Tubize trekt naar Westerlo en op Schiervelde mogen we het opnemen tegen de Brusselaars.

Trainer Jordi Condom Auli gaf het al meermaals aan. Die eerste plaats in Play-Off III is een doel op zich. Daarvoor is een puntje op de slotspeeldag al voldoende maar de Spanjaard wil met zijn team ongetwijfeld nog wat vertrouwen tanken en het seizoen mooi afsluiten voor eigen publiek. Vorige week zette wit-zwart nog een knappe prestatie neer op Schiervelde door met 1-3 te winnen op Tubize. Een onuitgegeven elftal speelde met vertrouwen en bleef zo een voorsprong van twee punten op Westerlo behouden.

Het team van Marc Grosjean kende een erg grijs seizoen. Waar het nog vorig seizoen hoge ogen gooide in Play-Off II leek een ticketje voor de Play-Downs al vlug gereserveerd. R. Union SG leek daarin de voornaamste uitdager te worden voor AFC Tubize in de degradatiestrijd maar de Brusselaars haalden in de dubbele onderlinge confrontatie een vier op zes. Een gelijkspel en een overwinning die het behoud voor hen verzekerden.

Het beloofd alvast een leuke afsluiter te worden van seizoen 2017-2018 met als inzet voor Roeselare die eerste plaats in Play-Off III.

THUISPLOEG
Selectie Nog niet bekend
Geblesseerd Nog niet bekend
Geschorst Niemand
REFEREES
Referee Kevin Van Damme
Assistent Referee Christophe Battiston
Assistent Referee Kristof Borms
4th Official Ken Vermeiren

Voor scheidsrechter Kevin Van Damme (vanaf volgend seizoen semi-professioneel referee) en KSV Roeselare is het dit seizoen de derde ontmoeting. In de reguliere competitie stond hij al aan de leiding van KSV Roeselare – AFC Tubize (1-0) en KSV Roeselare – R. Union SG (1-4). In deze play-offs floot hij op speeldag 3 onze uitwedstrijd op KSV Westerlo. Daar bleef het een scoreloos gelijkspel.

ONDERLINGE DUELS
Datum Wedstrijd Uitslag
09.09.2017 R. Union SG – KSV Roeselare 4-0
08.10.2018 KSV Roeselare – R. Union SG 1-0
07.01.2018 R. Union SG – KSV Roeselare 1-2
10.02.2018 KSV Roeselare – R. Union SG 1-4
02.04.2018 R. Union SG – KSV Roeselare 0-1
LOCATIE

KSV Roeselare
Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 ROESELARE