Onder een deugddoende zeebriesje in Knokke-Heist speelde KSV Roeselare dinsdag haar derde oefenwedstrijd tegen eersteklasser KV Oostende. De kustploeg begon snedig aan de partij met doelgevaar van achtereenvolgens Indi en Rajsel. Aan de overzijde glipte Cornet door de buitenspelval, maar vond hij Ondoa op zijn weg naar doel. Even later moest Ondoa opnieuw bij de pinken zijn, toen een bal van Samyn afweek op Tomasevic en bijna in de winkelhaak belandde.

Wit-zwart kwam zowaar zelfs op voorsprong, toen Kargbo oprukte op de flank en de bal goed kruiste naar Samyn. Die zag eerst zijn schot gestopt door Ondoa, maar legde de vervolgens de bal terug op Van Acker, die de 0-1-voorsprong tegen de touwen prikte. Even later belandde een snelle en verre uittrap van De Winter mooi in de voeten van Godwin, die de bal tegen de paal prikte. Toen Yagan daarop de rebound binnen wou tikken, werd hij foutief afgestopt en ging de bal op de stip. Diezelfde Yagan maakte er via de strafschop 0-2 van. In de toegevoegde tijd van de eerste helft lukte Godwin nog de 0-3, na een knappe actie op links.

Opnieuw begon KV Oostende het best aan de tweede helft. Met een afstandsschot maakte Bjelica er vrijwel meteen 1-3 van. Fashion Jr. had even later de aansluitingstreffer aan de voet, maar krulde de bal naast. Ook toen een hoekschop bij verschillende spelers van de kustploeg belandde, wist Van Cauwenberge een tweede doelpunt te voorkomen. Aan de overzijde leek Cornet er 1-4 van te maken, maar de lijnrechter floot het doelpunt af voor buitenspel.

Een knappe dribbel door het midden van Boonen leverde opnieuw doelgevaar op voor de kustploeg, maar Van Cauwenberge stopte in eerste instantie de poging. In de rebound lukte Fashion jr. toch de aansluitingstreffer, 2-3. Kavee had nu bloed geroken en probeerde de doelman te verschalken met enkele pogingen uit de tweede lijn. Het doelhout hielp wit-zwart echter een handje. De ingevallen youngsters slaagden er uiteindelijk in de krappe voorsprong vast te houden en hielpen KSV Roeselare zo aan een eerste oefenzege.

Doelpunten: 18′ Van Acker (0-1), 31′ Yagan (0-2 pen.), 45′ Godwin (0-3), 50′ Bjelica (1-3), 67′ Fashion Jr. (2-3)
KSV Roeselare: De Winter (46’ Van Cauwenberge), Kargbo, Schmisser (46’ Gravenberch), Koçabas (46’ Kompany), Borry (46’ van der Weg), Yagan (81′ Bourgois), Zolotic (81′ Cottignie), Van Acker (81′ Carels), Samyn (81′ Verlinde), Godwin (63′ Ballegeer) en Cornet (81′ Devos).
KV Oostende: Ondoa, Bataille, Bushiri, Tomasevic (64′ Ozkan), Mambabua, Banda, Boonen, Rajsel, D’Haese, Bjelica en Fashion Jr.
Scheidsrechter: Dumarey
Gele kaarten: Mambabua (K), Ozkan (K)

FOTO’S