[poll id=”6″]

Uit de dertien mogelijke tegenstanders voor de vijfde ronde van de Croky Cup (Beker van België) was het uiteindelijk Olympic Charleroi die het haalde. De Henegouwers schakelden in de vorige ronde KVC Houtvenne uit met 0-1. Net 32 jaar geleden kwam Roeselare ook al eens uit voor de beker tegen Olympic Charleroi. Het ruime terugblik op die wedstrijd kan je hier terugvinden.

‘L’Olympic’ komt uit in 2de Amateur maar een makkie lijkt het alvast niet te worden. Bij Charleroi zijn ze er op gebrand om een ronde verder te gaan en met Seoudi en Bochet hebben ze twee jongens in hun rangen die vorig jaar nog op Schiervelde actief waren. De inzet voor deze wedstrijd is dan ook niet mals. De volgende ronde speelt de winnaar van dit duel sowieso tegen een ploeg uit 1A.

Bij Roeselare blijft Damman gekwetst. Ook Van Kessel, die deze week met succes geopereerd werd aan de knie, blijft nog een tijd onbeschikbaar.

SCHEIDSRECHTERS

Scheidsrechter voor zondag is dhr. Anthony Letellier. De 26-jarige man uit Doornik werd dit seizoen gepromoveerd naar 1ste Amateur. Assistenten Ben Acha en Lesceux nemen de lijn voor hun rekening. Voor deze bekerwedstrijd is er geen vierde scheidsrechter voorzien.

 • Anthony Letellier

  Referee

 • Bilal Ben Acha

  Assistant Referee

 • Quentin Lesceux

  Assistant Referee

TICKETS

Tickets voor het bezoekersvak zijn beschikbaar aan het loket in Charleroi op de dag zelf. Hieronder kan je de prijzen terugvinden.

 • € 10,00 (staanplaats) en € 15,00 (zitplaats)
LOCATIE
 • Stade de la Neuville

  Rue Neuve 75A
  6061 CHARLEROI

 • 01u25 - 01u50

  Geschatte reistijd vanaf Schiervelde

 • Met de bus?

  Alle informatie over de supportersbus kan je hier terugvinden.

Ballegeer en Devos behoren voor het eerst tot de selectie. Ook Kargbo gaat mee richting Charleroi. Damman en Van Kessel zijn geblesseerd. Van Acker en Lépicier krijgen uit voorzorg een wedstrijd rust.

Selectie

Biebauw, Ballegeer, Kocabas, Borry, Schmisser, Yagan, De Smet, Godwin, Zolotic, van der Weg, Devos, Gravenberch, Samyn, Van Cauwenberghe, Kargbo, Kompany, Dufour, Camargo, De Winter

Geblesseerd

Damman (enkel)
Van Kessel (knie)
Van Acker (enkel)
Lépicier

Geschorst

Niemand