Wedstrijdverslag

Geen Schmisser in het verre Lommel. Gravenberch kwam hierdoor aan de aftrap. KSVR kon mits winst een kloofje slaan met de verrassend sterk gestarte noord-Limburgers, die na acht wedstrijden samen met onder meer wit-zwart gedeeld vierde stonden.

De wedstrijd begon met een net-niet-kans voor Samyn na een voorzetschot van Godwin. Het leek de voorbode van een gretig Roeselaars offensief te worden, maar bij de zo goed als eerste bal tussen de palen – Brebels kon profiteren van een te korte kaats van Yagan – zette Rocha KSVR nog voor iedereen goed en wel besefte wat er aan het gebeuren was al meteen op achtervolgen. Een droomstart voor de elf enthousiaste Lommelnaren die het balbezit nu aan de bezoekers konden laten. Er gebeurde verder niet zoveel, maar na een overhaaste bal van Van Acker (hij mikte na een teruglegger van Rajsel een metertje over) viel na een volgens Mesotten met de hand beroerde bal van Gravenberch ook de tweede goal van de middag aan de overkant. Rocha – met voorsprong de gevaarlijkste man op het veld – mocht zich opmaken voor zijn achtste van het seizoen en faalde niet: 2-0.

Met De Smet en Camargo voor Van Acker en Gravenberch moest KSVR nu op zoek naar een snelle tegengoal. Lang liet die niet op zich wachten, want na een overtreding op De Smet aarzelde Mesotten niet om een tweede keer naar de stip te wijzen. Aoulad mocht zich net in Leuven achter het leer scharen en zorgde er met nog bijna drie kwartier op de klok voor dat we opnieuw een wedstrijd kregen.

Het tempo lag in het vierde kwartier beduidend hoger dan daarvoor, maar naarmate de partij vorderde kregen de Schiervelde-boys het steeds moeilijker om het uitgespeelde kansen te schoppen. De tijd begon te dringen. Het bleef bovendien oppassen geblazen voor de snelle counters van de thuisploeg, en toen Rocha met een vreemd botsende bal plots een derde keer raak trof was het voor de wit-zwarten over en out.

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

Wedstrijdgegevens

Doelpunten9′ Rocha (1-0), 40′ Rocha (2-0, str.), 47′ Aoulad (2-1, str.), 73′ Rocha (3-1)
Lommel SKCoucke, El Banouhi, Neven, Santermans, Cauwenbergh, Bitsindou, Brebels, Henkens (88′ Gaethofs), Valcke (77′ Azevedo), Vermijl (61′ Claes) en Rocha
KSV RoeselareBiebauw, Gravenberch (46′ Camargo), van der Weg, Kompany, Van Acker (46′ De Smet), Zolotic, Samyn, Yagan (68′ Semedo), Rajsel, Godwin en Aoulad
Gele kaartenGravenberch, Rocha (L)
Rode kaarten/
ScheidsrechterMesotten

KSVRTV