Met het 0-0-gelijkspel (klik hier voor het wedstrijdverslag) is eindelijk een einde gekomen aan de reeks van vijf nederlagen. Wit-zwart zette een hoopvolle prestatie neer tegen KV Mechelen, maar lukte uiteindelijk net niet het winnende doelpunt. Thibaut Van Acker en Nermin Zolotic blikken terug op de wedstrijd en zijn hoopvol voor de rest van het seizoen. Onderaan vind je het videoverslag van de persconferentie met trainers Wouter Vrancken (KV Mechelen) en Victoriano ‘Nano’ Rivas Alvaro.

Klik op onderstaande foto voor een fotoverslag.

[av_button label=’Samenvatting Proximus TV’ link=’manually,https://www.proximus-sports.be/nl/voetbal/proximus-league/video/20303/roeselare-kv-mechelen’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-330r5cq’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-2g6hdru’]
[av_progress_bar title=’Reacties na KSV Roeselare – KV Mechelen (0-0)’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-23k7n7e’]

[/av_progress]

Thibaut Van Acker: “De wedstrijd tegen KV Mechelen zat goed op slot. We zijn erin geslaagd deze partij goed aan te vatten, zonder dat de bezoekers er goed konden uitkomen. Wij creëerden wel enkele kansen, maar toonden ons niet efficiënt genoeg. Zo was er een fase waarin Aoulad één op één komt met de doelman, maar helaas niet wist te scoren. Dat zijn de momenten die we moeten pakken en waarop we heel efficiënt moeten zijn, zeker tegen een ploeg als KV Mechelen. Ook in de tweede helft ging de wedstrijd goed op en neer, zonder al te grote kansen. Op zich mogen we dus best wel tevreden zijn met een punt, maar het hadden er deze keer ook drie kunnen zijn.”

“Dat er bij KV Mechelen toch wat onbegrip en boosheid is omwille van een niet gefloten strafschop nadat Semedo de bal tegen de hand kreeg in de zestien? Ik heb de beelden nog niet bekeken, maar als er effectief sprake is van hands, dan zouden wij in dat geval ook kwaad zijn. Pech voor KV Mechelen, maar wij zien het vooral als de nodige portie geluk die we de voorbije zeven weken niet hebben gehad. Dat is nu eenmaal voetbal.”

“We zullen in ieder geval de trainingsweek maandag met een ander gevoel kunnen aanvatten. De voorbije twee weken hebben we keihard gewerkt, met nieuwe ideeën en gedachten, na zeven weken in de put te hebben gezeten en heel wat miserie over ons te hebben gekregen. Iedereen blaft ons af, iedereen werkt ons tegen, maar wij hebben getoond dat we in onszelf geloven en dat we een groep hebben die er nog voor wil vechten. Daar moeten we vertrouwen uit halen. Wat de buitenwereld dan van ons zegt, daar hebben we schijt aan.”

“In ieder geval kunnen we positief en met opgeheven hoofd de komende wedstrijden aanvatten. We kunnen nu al met zekerheid zeggen dat we naar Westerlo trekken om te winnen. We begonnen vandaag met de nul te houden en toonden dat we ons niet zomaar kopje-onder zouden laten gaan dit seizoen. We zijn niet euforisch, maar blij. Nu is het zaak van zoveel mogelijk wedstrijden winnend af te sluiten.”

Nermin Zolotic: “Eindelijk. De reeks met vijf wedstrijden op rij zonder puntenwinst is voorbij. En of we blij zijn met dit punt! Het is een heel belangrijk gelijkspel tegen KV Mechelen, de best voetballende ploeg uit de reeks. Een punt dat we zeker niet gestolen hebben. We hadden zelfs enkele kansen om de partij te winnen, maar op het eind van de rit zijn we tevreden met een punt. Ik hoop dat we de lijn van deze week doortrekken naar de komende wedstrijden, waarin we hard werken én vechten voor elkaar op het veld. Dit is hoe we iedere week moeten spelen.”

“Of er verschillen zijn onder de nieuwe coach? Die vraag krijgen we de laatste weken altijd gesteld. Maar eigenlijk zou de vraag moeten zijn wat er hetzelfde is gebleven. En dat is simpel: we moeten hard werken op training en vechten voor elkaar tijdens de wedstrijden. Alleen op die manier en als één groep kunnen we wedstrijden winnen. Ik moet er geen tekeningetje bij maken dat het niet gemakkelijk was om de voorbije zeven weken positief te blijven. Het is een lastige periode en niet simpel om zomaar af te sluiten. Dit gelijkspel tegen KV Mechelen stemt ons hoopvol voor de toekomst. Nu is het zaak van wedstrijden te winnen.”

“Nochtans kan ik me wel optrekken aan mijn prestaties de voorbije weken. Toen ik hier net aankwam, werd ik als centrale verdediger uitgespeeld. Niet mijn natuurlijke positie. Dit seizoen mag ik op ‘mijn’ positie op de zes (centraal verdedigende middenvelder) spelen en voel ik dat ik iedere wedstrijd beter en beter word en op training meer vertrouwen krijg. Dat ik met die prestaties al enkele keren beloond werd met een plaats in het elftal van de week van Proximus, doet me veel deugd.”

“Mijn contract bij KSV Roeselare loopt nog tot 2020 en ik voel me hier goed. Uiteraard heb ik net als alle andere jongens in dit team de droom en de ambitie om hogerop te gaan en in de eerste klasse te spelen, maar eerst wil ik met dit Roeselare iets neerzetten. Deze club verdient dat. We zijn een goede groep, met goede spelers, maar hebben een dosis geluk nodig. We zijn in staat van wedstrijden te winnen en ik denk dat we nog iets kunnen betekenen dit seizoen.”

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-1p9v9p6′]
[av_progress_bar title=’Persconferentie na KSV Roeselare – KV Mechelen’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-17wyp5m’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=YwvjnsE08Ck’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-sidf5m’]