Het was zaterdagnamiddag in het Soevereinstadion niet altijd even mooi en verzorgd, maar KSV Roeselare is erin geslaagd om de drie punten weg te kapen op het veld van Lommel SK. Het werd 0-1 (klik hier voor het wedstrijdverslag). Doelpuntenmaker Saviour Godwin en François Kompany deden na de wedstrijd hun relaas van de feiten. De persconferentie met trainers Tom Van Imschoot (Lommel SK) en Victoriano ‘NanoRivas Alvaro vind je onderaan.

Klik op onderstaande foto voor een fotoverslag.

[av_button label=’Samenvatting Proximus TV’ link=’manually,https://www.proximus-sports.be/nl/voetbal/proximus-league/video/20652/lommel-sk-roeselare’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-330r5cq’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-2g6hdru’]
[av_progress_bar title=’Reacties na Lommel SK – KSV Roeselare (0-1)’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-23k7n7e’]

[/av_progress]

Saviour Godwin: “Deze zege tegen Lommel SK is enorm belangrijk voor ons, zeker in deze cruciale fase van de competitie. Dit moet ons de nodige motivatie geven om hard te blijven werken en in onszelf te geloven. Ik ben ook erg opgetogen en blij met mijn doelpunt. Het is de vierde keer dit seizoen dat ik de netten kan doen trillen, maar hopelijk volgen er snel nog meer. Dit doelpunt geeft me ook persoonlijk veel vertrouwen om op dit elan verder te gaan.”

“Overigens was het een doelpunt met een speciale betekenis. Ik scoorde mijn eerste doelpunt als profvoetballer voor KSV Roeselare tegen Lommel SK. Dat ik nu opnieuw de weg naar de netten kon vinden tegen de Limburgers, de derde keer al in totaal, stemt me gelukkig.”

“Of we nu vertrokken zijn voor een reeks overwinningen? Ik hoop het. Elke wedstrijd is belangrijk in deze fase van de competitie.”

François Kompany: “Misschien is dit voor ons wel de belangrijkste zege van het jaar… De laatste weken was de hoop en het vertrouwen wat verdwenen, maar na de knappe zes op zes lijkt iedereen terug in een goede afloop te geloven.  Vooral omdat het zo’n wedstrijd was waar we normaal altijd punten laten liggen, maar die nu eindelijk eens in ons voordeel konden ombuigen. Het is een grote stap vooruit voor ons dat we in de eerste plaats nog eens de nul houden.”

“Het was een moeilijke wedstrijd, op een lastig veld. Zeker toen de grasmat in de tweede helft begon te bevriezen. Ik denk dat dit voor de supporters geen mooie wedstrijd was. Al konden ze zeker ook zien dat we voor elkaar hebben gevochten en er keihard voor zijn gegaan. Zo’n wedstrijden winnen, dat is genieten.”

“Jammer genoeg liep ik hier wel tegen mijn vijfde gele kaart aan van het seizoen en zal volgende week geschorst moeten toekijken. Spijtig, want het is altijd fijn om in de basis te staan… Vooral als we winnen.”

“Deze zege geeft ons hoop voor de rest van het seizoen. Er rest ons nog één wedstrijd voor de winterstop, die we ook positief moeten afsluiten. Ons doel is uiteraard om zo veel mogelijk wedstrijden te winnen en zo hoog mogelijk te eindigen. Ik hoop dat ik nog mijn steentje kan bijdragen en veel speelminuten kan verzamelen dit seizoen.”

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-1p9v9p6′]
[av_progress_bar title=’Persconferentie na Lommel SK – KSV Roeselare’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-17wyp5m’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=CG1NUQOmT6Y’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-sidf5m’]