Met de rug tegen de muur is KSV Roeselare er vrijdagavond in geslaagd om de drie punten mee naar huis te nemen. Op het veld van OH Leuven had wit-zwart overwegend balbezit, maar kreeg de thuisploeg de betere kansen. Uiteindelijk kon de pas aangetrokken Arsenio Valpoort tijdens zijn korte invalbeurt het laken naar zich toe trekken: 0-1. We sprokkelden reacties bij onze Nederlandse enclave ValpoortGravenberchSidoel. De persconferenties met (de inmiddels ontslagen trainer) Nigel Pearson en Juan Gutiérrez Moreno vind je onderaan.

Klik op onderstaande foto voor een fotoverslag.

[av_button label=’Samenvatting Proximus TV’ link=’manually,https://www.proximus-sports.be/nl/voetbal/proximus-league/video/22000/oh-leuven-roeselare’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-330r5cq’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-2g6hdru’]
[av_progress_bar title=’Reacties na OH Leuven – KSV Roeselare (0-1)’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-23k7n7e’]

[/av_progress]

Darren Sidoel: “Mijn eerst basisplaats en ik denk wel te mogen zeggen dat het goed ging. Vooral in de eerste helft hebben we als team goed gepresteerd. In de tweede helft ging OH Leuven veel druk zetten, waar we aanvankelijk wel wat moeite mee hadden, maar we zijn uiteindelijk als team goed samen gebleven en konden de wedstrijd naar ons toe trekken. We mogen blij zijn met deze belangrijke driepunter.”

“Ik ben hier intussen al een aantal weken, inderdaad. Het bevalt me goed. Het is natuurlijk een grote stap, het is namelijk de eerste keer dat ik in het eerste elftal speel. En dan sta je hier als 20-jarige knaap tussen al die mannen. Maar het bevalt me goed.”

 

Danzell Gravenberch: “Ik denk dat wij over het algemeen het betere van het spel hadden. Alleen slagen we er de jongste weken niet in om veel kansen te creëren, met al het balbezit dat we hebben. Vorige week zat het fameus tegen toen AFC Tubize tegen de gang van het spel in kon scoren, vandaag viel de bal wel in ons voordeel. Heel belangrijke punten, natuurlijk.”

“Of ik blij ben met de komst van Arsenio Valpoort? Ontzettend blij! Ik ken hem al heel lang en toen KSV Roeselare interesse in hem toonde, contacteerde hij mij natuurlijk met de vraag hoe het hier was. Ik heb hem uitgelegd hoe we ervoor staan en hij bleek meteen enthousiast. Uiteindelijk heeft hij de stap gemaakt en kon meteen scoren tijdens zijn invalbeurt. Als dat geen mooi debuut is! Ik zei hem voor de wedstrijd dat als hij mocht invallen, hij moest proberen te scoren. Daarvoor is hij immers gehaald. Dat heeft hij nu wel bewezen. Scoren is één van zijn kwaliteiten, net als zijn kracht en snelheid. Echt het type speler die we nodig hebben.”

“Of de Nederlanders Roeselare gaan redden, op alle vlakken? Misschien (lacht). Maar uiteindelijk zijn we één team. We winnen met z’n allen, we verliezen met z’n allen. Vandaag scoort een Nederlander, volgende week misschien een Fransman of een Belg. Dat maakt niets uit, als we maar winnen.”

Arsenio Valpoort: “Invallen en scoren. Dat is het mooiste wat je kan doen als invaller. Dat is ook de reden waarom ze me naar hier hebben gehaald. Om te starten was het nog te vroeg, daar ga ik heel eerlijk in zijn. Ik kom uit Zuid-Korea, waar de competitie sinds 9 december is afgelopen. Ik heb dus twee maanden vakantie gehad, waarin ik mijn conditie moest onderhouden. Vervolgens kwam ik hier toe, heb ik één groepstraining met de spelers gedaan, bovendien in de sneeuw, niet meteen een perfecte voorbereiding. En dan ben ik gewoon eerlijk geweest en zei luister, ik denk dat het niet verstandig zou zijn als ik start. Ik kan het alleen maar slecht doen, meer dan dat ik een positieve indruk kan maken. Uiteindelijk zei ik dat tien minuutjes, een kwartier mooi zou zijn. Het werden zeven minuten… en ik heb er gebruik van gemaakt!”

“Hoe ik die fase zou omschrijven? Ik kreeg de bal van… ik ken zijn naam nog niet eens… maar de nummer 20 (Aoulad, nvdr.) kreeg de bal en gaf hem aan mij. Ik dacht, het enige wat ik moet doen is draaien en dan ben ik voor de goal. Dat deed ik en ik zag een gaatje. De bal ging lekker binnen. Of ze me met een speciale opdracht het veld op hebben gestuurd? Neen. Ze hebben me niets gevraagd of gezegd. Dat is ook niet nodig. Ik denk dat het vrij duidelijk is als invaller als je er in komt en het staat 0-0. Dan wordt je verwacht wat extra’s te brengen.”

“Het is nog te vroeg om deze competitie te vergelijken met Korea. Dat is uiteraard een heel ander niveau, waarvan je je als buitenstaander misschien wel afvraagt of dit wel voetbal is. Maar het is gewoon heel anders. Lastig. De intensiteit is er erg hoog en dit negentig minuten lang. Daar had ik in het begin wel wat moeite mee. Zuid-Korea is in Azië één van de best voetballende landen. Waarom ik er dan ben weggegaan? Ik werd in de tussenstop, samen met Sherjill Macdonald, tijdens de zomer naar de club gehaald met één doel: Busan IPark terug naar de hoogste afdeling brengen, waar ze thuishoort. Wij moesten dat verwezenlijken. Uiteindelijk hebben we de finale van de play-offs niet gehaald. Daar werkt het zo dat als je de doelstelling niet haalt, je moet vertrekken. Ons contract werd netjes afgekocht en zo kwam ik in contact met CEO Brian Tevreden, die ik al ken van vroeger. Hij had me eerder al een ploeg aangeboden in China, maar ik had toen net getekend in Korea. Ook nu bleek meteen in het eerste gesprek dat ze me echt wilden hebben, dat ze door me gecharmeerd waren en dat de ploeg mijn type speler wel kon gebruiken. Het heeft toen nog even geduurd, maar uiteindelijk heb ik hier kunnen tekenen.”

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-1p9v9p6′]
[av_progress_bar title=’Persconferentie na OH Leuven – KSV Roeselare’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-17wyp5m’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=iAERY6m-5iw’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-sidf5m’]