Twee weken voor de start van de competitie kreeg Lentz z’n kans in doel en begon Casagolda net als in de eerste oefenpot van deze voorbereiding als diepste spits. Bij Kortrijk gunde Yves Vanderhaeghe met het oog op de galamatch van morgen tegen Excelsior Rotterdam verschillende van zijn basisspelers rust. Ezekiel was er wel bij en die zorgde na acht minuten al snel voor het eerste gevaar toen die na een snelle counter met het leer aan de haal mocht en hij de bal gelukkig naast krulde. Wat later belandde een vrije trap van Ajagun pardoes op de kruin van Camara maar ook die kon niet besluiten.

Bij wit-zwart moest men aanvankelijk vooral aan verdedigen denken. In een beter tweede kwartier mikte Aoulad na een overtreding van Mujakic op Yagan de bal in de muur. Het evenwicht leek hersteld, want op een nieuwe vrije trap van Ajagun na – die op de kruising uiteenspatte – viel er nu verder niet zoveel meer te noteren, tot Godwin Saviour op een lange bal van Bakelandt plots de volledige Kortrijk-defensie het nakijken gaf en Ibrahim Kargbo er een minuut later – na een te korte terugspeelbal van Mujakic op Hagen – zowaar zelfs voor zorgde dat er na vijfenveertig minuten voetballen een verrassende 2-0-voorsprong op het bord prijkte.

Aan Kortrijk-kant moest Ezekiel nog voor de rust geblesseerd naar de kant. Het veranderde weinig aan de aanvallende intenties van de Kerels, wat er – ondanks een vroege strafschopgoal van Ajagun – dan weer wel voor zorgde dat er bij Roeselaars balbezit plots veel meer ruimte kwam om naar hartenlust te kunnen uitbreken. En net als in de eerste helft zat het venijn ook nu weer in de staart, want nadat eerst Dimitris Klingopoulos er met een knap afstandsschot 3-1 van maakte, was het uiteindelijk Emile Samyn die dik een minuut voor affluiten de 4-1-eindstand op de tabellen zette.

Doelpunten: 43′ Godwin (1-0), 45′ Kargbo (2-0), 56′ Ajagun (2-1, str.), 69′ Klingopoulos (3-1), 89′ Samyn (4-1)

KSV Roeselare: Lentz (46′ Laverge), Timmerman (60′ Cojocaru), Vervoort (68′ Vandelannoitte), Zolotic, Madu (86′ Vanneste), Bakelandt (46′ Lépicier), Klingopoulos, Yagan (60′ Samyn), Aoulad (85′ Caputo), Godwin (46′ Valpoort) en Kargbo (46′ Casagolda)

KV Kortrijk: Hagen, Azouni, Rougeaux, Kovacevic, Mujakic, Ivanof, Camara, Rolland, Ajagun, Toualy, Ezekiel (41′ Kagé (67′ Mboyo))