T1-ad-interim David Colpaert schoof tegen de eersteklasser Lépicier en Zolotic een rij achteruit. In tegenstelling tot in Wingene waren nu ook Devos en Casagolda, dien toen allebei onzeker waren, er vandaag opnieuw bij. Zij begonnen net als de jonge Robbe Bakelandt in de basis.

Bij Les Hurlus – deze voorbereiding in uitstekende doen – moest de pas aangeworven Allagui (ex-KSVR) mee het vuur aan de lont steken, maar na een verkeerd ingeschatte terugspeelbal van Zolotic op Biebauw was het niet Moeskroen maar waren het wel de wit-zwarten zelf die na net geen zes minuten spelen voor het eerste gevaar zorgden. Gelukkig zonder veel erg, al leek de toon hiermee meteen gezet en was er nog geen minuut later een goede tussenkomst van Biebauw nodig om kort daarna ook Pierrot van de 0-1 te houden.

Bij wit-zwart kwam het gevaar vooral vanop links, waar vooral Godwin zich door het voortdurende mee naar voor trekken van Ciranni al snel tot een gesel voor de Moeskroen-defensie ontpopte. Van een felle Moeskroense start was nu allang geen sprake meer en nadat een schot van Casagolda eerst nog werd afgeblokt kon in de daaropvolgende fase na een hoog opstuitende bal ook Van Acker niet besluiten.

Een kurkdroge grasmat maakte er het voetballen niet bepaald gemakkelijker op. Het tempo kreeg na dat felle begin al gauw een knauw. Het was nu wachten geblazen tot één van de twee ploegen er zou in slagen om een opening te creëren en dat gebeurde met eerst een prima bal van Aoulad op Casagolda – gered door Vasic – en daarna een bal van Ciranni tegen de buitenkant van de paal, langs beide kanten nog één keer. Zij het zonder veel gevolg, waardoor geen van de twee ploegen veel reden had om te klagen.

Met twee ‘nieuwe’ testers na de rust, de Roemeense tester Cojocaru en de tot eind juni nog bij wit-zwart aangesloten Ben Yagan bleef het wedstrijdbeeld ook na de rust hetzelfde en slaagde op een poging van Allagui na eigenlijk niemand er echt in om of ingevallen Lentz, of de goed keepende Vasic te bedreigen. Een billijke 0-0 leek het logische resultaat te gaan worden, maar na een strafschopgoal van Saviour Godwin (na hands van Boya) en na een vreemd capriolerende bal van Godeau mochten de twee doelmannen zich toch elk nog één keer omdraaien.


Doelpunten:
67′ Godwin (0-1, str.), 88′ Godeau (1-1)

KSV Roeselare:
 Biebauw (46′ Lentz), Devos (46′ Cojocaru), Lépicier, Zolotic, Madu (89′ Vanneste), Van Acker (72′ Timmerman), Bakelandt (58′ Klingopoulos), Samyn (89′ Vandelannoitte), Aoulad (46′ Yagan), Godwin en Casagolda (65′ Kargbo)

R. Excel Mouscron: Vasic, Ciranni (71′ Campins), Boya, Godeau, De Medina, Antonov, Van Durmen (46′ Dusenne), Spahiu (56′ Olinga), Hocko (46′ Mohamed), Allagui (60′ Ippolito) en Pierrot (46′ Osabutey)

Gele kaart: Cojocaru

Scheidsrechter: Boterberg