[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background_color=” src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” av_uid=’av-d6247mc’]

[av_heading heading=’Wedstrijdverslag’ tag=’h3′ link_apply=” link=” link_target=” style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-c8uhil0′ admin_preview_bg=”]


Geen competitievoetbal dit weekend, maar wel de vijfde ronde van de Beker van België. Daarin trok KSV Roeselare naar het zonnige Seraing. Aanwinsten Voet en Areias verschenen meteen in de basis en ook Naessens kreeg zijn eerste speelminuten. Sy ontbrak bij de selectie. Hoewel de nieuwe namen duidelijk voor meer creativiteit en balvastheid zorgden bij wit-zwart, was het toch de thuisploeg die voor het eerste gevaar kon zorgen. Gelegenheidsdoelman Lentz kreeg een bal van Gueye niet onder controle en Zolotic moest met zijn hoofd redding brengen via de lat. Meteen een eerste waarschuwing van de club uit eerste amateur.

Arnaud Mercier, ex-trainer van KSVR en nu sportief directeur bij de thuisploeg, zag hoe zijn troepen in het wedstrijdbegin het meeste gevaar konden creëren. Opnieuw was een reflex van Lentz nodig, toen hij een schot van Al Badaoui met één hand in hoekschop duwde. Diezelfde Al Badaoui bleek veruit de gevaarlijkste man op het veld bij de Luikenaars, al kon ook Grétarsson zijn troepen richting een eerste gevaarlijke aanval sturen. Samyn verscheen alleen voor de thuisdoelman na een goede diepe bal van Voet, maar scoren lukte nog niet.

Het bleek meteen het eerste en enige noemenswaardige wapenfeit van Roeselare in de eerste helft. Even leken de bezoekers de wedstrijd in handen te nemen, maar nog voor de rust moest Lentz nog drie keer redding brengen op pogingen via – opnieuw – Al Badaoui en Kilota. Het leverde een 0-0-stand op aan de rust.

Ook de koffiepauze bleek geen soelaas te brengen voor Roeselare, dat steeds minder grip kreeg op de wedstrijd. Al meteen verscheen Seraing verschillende keren alleen voor Lentz, die geregeld moest ingrijpen. Nog voor het uur vroeg de thuisploeg een strafschop voor vermeend handspel in de zestien van Roeselare, maar de scheidsrechter greep niet in.

Toch leek de 1-0 dan al dichterbij dan de 0-1. Sabaouni lepelde een voorzet op de kruin van Gueye, die de netten deed trillen, nadat hij de bal op het dak van het doel had gekopt. Nog geen minuut later ook een vrije schietkans voor uitblinker Al Badaoui, Lentz bracht nogal onorthodox redding via de onderkant van zijn lichaam. Aan de overzijde dan toch eens gevaar voor Roeselare. Een verre uittrap van Lentz belandde in de voeten van Godwin, die de bal over Werner, maar net naast doel lepelde.

Het bleek opnieuw het enige gevaar van wit-zwart, want toen Damman de bal wou wegwerken uit de zestien, zag de scheidsrechter deze keer wel handspel. Cascio bracht de thuisploeg vanop de stip op voorsprong: 1-0. Roeselare had nu geen andere keuze dan vol ten aanval te trekken, maar het slaagde daar niet in. Zolotic, die er niet in slaagde om zijn stempel op de wedstrijd te drukken en moeite had met het opgelegde tempo door de thuisploeg, ging onder de bal door en Al Badaoui verscheen voor de zoveelste keer voor Lentz, die met een beenveeg redding bracht. De toegesnelde Voet vermeed verder gevaar. Op dat moment zijn we gestopt met tellen, want in een overbodig slot speelde de thuisploeg nu de ene snelle kans na de andere bijéén en leek zo dus op weg naar een oververdiende overwinning.

Wit-zwart stak nog één keer zijn neus aan het venster via Damman, maar die besloot onbesuisd over en naast. Toen Zolotic even later opnieuw de bal verloor, legde Al Badaoui bijna de 2-0 vast, maar het bleef uiteindelijk bij 1-0 toen de bal uitéénspatte op de paal. De frustratie bij de bezoekers bleek groot na affluiten, maar moest toegeven er niet in geslaagd te zijn een vuist te maken tegen het aanvallend geweld van Seraing. Roeselare is zo meteen uitgeschakeld in de Beker van België en kan zich nu ongetwijfeld volledig toeleggen op de competitie, waar het ook nog heel wat werk voor de boeg heeft om uit de onderste regionen te geraken.
[/av_textblock]

[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-bv8qcd0′]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av_uid=’av-b4ds8s4′]

(klik op onderstaande foto om het volledige fotoalbum te bekijken)

[/av_textblock]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-ay0v2ok’ admin_preview_bg=”]

[/av_textblock]

[av_heading heading=’Wedstrijdgegevens’ tag=’h3′ link_apply=” link=” link_target=” style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_table purpose=’tabular’ pricing_table_design=’avia_pricing_default’ pricing_hidden_cells=” caption=” responsive_styling=’avia_responsive_table’ av_uid=’av-a2hub10′]
[av_row row_style=” av_uid=’av-91lst1w’][av_cell col_style=” av_uid=’av-u4ff3o’]Doelpunten[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-stc15g’]65′ Cascio (1-0, str.)[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=” av_uid=’av-7osyx78′][av_cell col_style=” av_uid=’av-78he8ac’]FC Seraing[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-6kongs4′]Werner, Swers, Faye, Machado, Kilota (88′ Sanogo), Sabaouni, Pierrot, Cascio, Al Badaoui, Labylle en Gueye (79′ Stevance)[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=” av_uid=’av-6aebuic’][av_cell col_style=” av_uid=’av-5lpuogk’]KSV Roeselare[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-59g9h2s’]Lentz, Damman, Voet, Vervoort, Vanbelle, Zolotic, Areias, Samyn, Rommens, Godwin (63′ Túlio) en Naessens[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=” av_uid=’av-50eld6c’][av_cell col_style=” av_uid=’av-4ei2vlg’]Gele kaarten[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-3u7m5hw’]Kilota (S), Stevance (S), Damman[/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=” av_uid=’av-3jdgss4′][av_cell col_style=” av_uid=’av-328lkwk’]Rode kaarten[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-2q8h61g’][/av_cell][/av_row]
[av_row row_style=” av_uid=’av-29l1y6s’][av_cell col_style=” av_uid=’av-1ix4rjo’]Scheidsrechter[/av_cell][av_cell col_style=” av_uid=’av-1598fjo’]Letellier[/av_cell][/av_row]
[/av_table]

[av_heading heading=’KSVRTV’ tag=’h3′ link_apply=” link=” link_target=” style=” size=” subheading_active=” subheading_size=’15’ margin=” padding=’10’ color=” custom_font=” custom_class=” admin_preview_bg=” av-desktop-hide=” av-medium-hide=” av-small-hide=” av-mini-hide=” av-medium-font-size-title=” av-small-font-size-title=” av-mini-font-size-title=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=”][/av_heading]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av_uid=’av-sdm6s4′]
Geen beelden beschikbaar voor deze wedstrijd
[/av_textblock]

[/av_one_full]