Op karakter en met een sterke mentaliteit is KSV Roeselare er zaterdagnamiddag in geslaagd om titelfavoriet Beerschot VA op een 1-1-gelijkspel te houden. Na een knappe aanval kwamen we op voorsprong, maar uiteindelijk moesten we toch nog de onvermijdelijke gelijkmaker incasseren. We sprokkelden reacties bij Wesley Vanbelle en Esteban Casagolda, die heel wat kilometers maalden op het veld. We haalden ook Robbe Bakelandt voor de camera. De persconferentie met trainers Stijn Vreven (Beerschot VA) en Arnar Grétarsson vind je onderaan.

Klik op onderstaande foto voor een fotoverslag.

[av_button label=’Samenvatting Proximus TV’ link=’manually,https://www.proximus-sports.be/nl/voetbal/proximus-league/video/24545/samenvatting-roeselare-beerschot’ link_target=’_blank’ size=’medium’ position=’center’ icon_select=’yes’ icon_hover=’aviaTBicon_hover’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ av_uid=’av-330r5cq’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-2g6hdru’]
[av_progress_bar title=’Reacties na KSV Roeselare – Beerschot VA (1-1)’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-23k7n7e’]

[/av_progress]

Wesley Vanbelle: “Een gelijkspel tegen Beerschot, een resultaat waarvoor we vooraf zeker hadden getekend. We moeten eerlijk zijn in onze analyse, want Beerschot heeft de wedstrijd in handen genomen. Desondanks maken we wel een heel mooi doelpunt, na een knappe combinatie. Misschien niet helemaal verdiend op dat moment, we waren al een paar keer goed weggekomen, maar eigenlijk hebben we organisatorisch een degelijke wedstrijd gespeeld. Het gevaar kwam vaak uit rommelige situaties voor doel of stilstaande fases, zelden na een georganiseerde aanval van de tegenstander.”

“We hadden het geluk ook niet aan onze zijde toen de scheidsrechter een aantal dubieuze fases niet in ons voordeel heeft gefloten, maar daar moeten we ons bij neerleggen. Al bij al mogen we tevreden zijn met het gelijkspel.”

“De voorbije week werd goed getraind onder kersvers trainer Arnar Grétarsson. We kregen tactische richtlijnen mee en werden vooral gevraagd om met een goede mentaliteit te voetballen. Onze voorbereiding verliep dan ook nogal moeizaam. Onder andere ikzelf en Nicolas Rommens hebben amper een week groepstraining in de benen, dus dat voel je wel. We hebben ook nog niet zo vaak samen gespeeld, dus we moeten nog wat aan elkaar wennen. Een moeilijke situatie, maar we staan er positief tegenover. Het kan alleen maar beteren. Er komt ook nog wat versterking aan, want de kern is redelijk klein. Maar ook de jonge gasten bewezen vandaag met een uitstekende mentaliteit en karakter tussen de lijnen te verschijnen.”

“Ik moest uiteindelijk wat vroeger naar de kant, maar dat was vooral uit voorzorg. Ik trainde deze week met een gevoelige lies en voelde toch wat hinder bij het wegtrappen van een bal. Daarom gaf ik aan best niet verder te spelen en het zekere voor het onzekere te nemen.”

Esteban Casagolda: “De mentaliteit in de ploeg was uitstekend. Dat werd ons ook vooraf gevraagd door de trainer. We wisten dat Beerschot de wedstrijd zou domineren en dat we alleen maar kans zouden maken mits heel wat werkkracht. Ook ikzelf legde heel wat kilometers af. Het doet deugd om vast te stellen dat we beloond werden met een punt. We scoorden bovendien een doelpunt na een mooie aanval.”

“Dat ik op het middenveld werd uitgespeeld, stoort me helemaal niet. Ik heb me helemaal gegeven met een goede mentaliteit en vooral steeds blijven lopen. Ook dat waren orders van de trainer.”

“Volgende week moeten we naar Westerlo, allesbehalve en gemakkelijke verplaatsing. Ik keek vrijdagavond naar het duel van Westerlo tegen mijn ex-club OH Leuven en zag dat ze een te duchten tegenstander zijn. Maar dat is eigenlijk iedereen in deze reeks. Het zal erop aan komen opnieuw een onberispelijke mentaliteit te tonen op het veld en ons honderd procent te geven.”

“Hopelijk kunnen we dan ook rekenen op de diensten van onze Braziliaanse aanwinst Túlio en Jens Naessens.”

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-1p9v9p6′]
[av_progress_bar title=’Persconferentie na KSV Roeselare – Beerschot VA (1-1)’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-17wyp5m’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=MrPr-4g-CMc’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-sidf5m’]

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-1p9v9p6′]
[av_progress_bar title=’Reactie Robbe Bakelandt na de wedstrijd tegen Beerschot VA’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-17wyp5m’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=-A60jzotwoQ’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-sidf5m’]