[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=krlmYEcIrpw’ mobile_image=” attachment=” attachment_size=” format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ conditional_play=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kcuu7149′]

[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-jlwb87d0′ admin_preview_bg=”]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-lgmsyu’]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kcuu6abu’ admin_preview_bg=”]
Lokale zakenman Diederiek Degryse (°4 september 1969) zorgde er met zijn inspanningen van de voorbije maanden voor dat KSV Roeselare opnieuw een toekomst heeft. De architect van het project ‘KSV Roeselare 2.0’ was met de voorstelling van een sportieve staf alvast blij dat hij meteen de focus terug op de sportieve kant van het verhaal kan leggen.

Welkom bij Roeselare, Diederiek! Je vindt hier intussen ongetwijfeld al goed je weg?

Degryse: “Ik ken Roeselare uiteraard heel goed. Ik ben hier geboren en getogen en ken dus de stad en Schiervelde goed. Ik heb een tijdje geleden ook 11 jaar lang bij de buren van Knack Volleybal gewerkt en pikte toen geregeld een wedstrijd mee van KSV Roeselare.”

Het wordt een serieuze uitdaging dit seizoen…

Degryse: “Ik denk dat dit de grootste uitdaging uit mijn carrière wordt. Ik heb al een aantal leuke en ambitieuze projecten gedaan, maar hier is het toch een colossale uitdaging.”

Te beginnen met de trainersstaf die afgelopen maandag werd voorgesteld?

Degryse: “Klopt, we waren al eventjes rond met het geheel, maar er moesten nog enkele administratieve stappen genomen worden. We zaten eigenlijk klaar om alles voor te stellen. Hetzelfde geldt ook voor transfers die op til zijn. Er is ook op dat vlak nog heel wat werk. Maar we zijn wel verheugd dat we met Karel Fraeye een topper hebben kunnen aantrekken. Iemand die het verhaal heel goed leest, ambitieus is en mee de lijnen zal uittekenen die wij als club willen uitdragen. Dat is voor ons heel belangrijk.”

Het sportieve wordt nu prioriteit nummer één?

Degryse: “Uiteraard. Vandaar dat we pas op 8 september het project KSVR 2.0 officieel zullen voorstellen, om de eenvoudige reden dat er nog een aantal zaken moeten gebeuren en we dit graag op de achtergrond zouden kunnen uitvoeren, terwijl het sportieve primeert en het team verder wordt samengesteld. We moeten de trainingen opstarten en ons klaarmaken om, wanneer de competitie start op 12 september, er helemaal klaar voor te zijn.”

En dan valt er toch ook wel wat ambitie te voelen?

Degryse: “Zeker. We hebben de ambitie om onze plaats in de Pro League zo snel mogelijk weer op te nemen. De club was eigenlijk sportief zo goed als gered vorig seizoen, maar botste op administratieve problemen door de gekende omstandigheden. Dat heeft een knauw gezet in het project waarmee we bezig waren, maar we hebben wel de mensen kunnen overtuigen om door te gaan. Het is in Roeselare dat we dit kunnen verwezenlijken. De accommodatie is goed, het is een centrumstad – de tweede snelst groeiende na Antwerpen – en er is ongelooflijk veel potentieel. We willen ook de lokale bedrijven, de lokale community in alle geledingen waaronder supporters, sponsors en partners terug op de been brengen.”

Iets om naar uit te kijken!
[/av_textblock]

[/av_one_full]