[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=v5rxRYLEN_k’ mobile_image=” attachment=” attachment_size=” format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ conditional_play=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kcutpc42′]

[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-jlwb87d0′ admin_preview_bg=”]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-nw3dq8′]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kcutsx45′ admin_preview_bg=”]
Trainer Karel Fraeye (°16 november 1977) tekende onlangs een contract voor drie seizoenen bij KSV Roeselare. De hoofdcoach werd samen met de rest van de sportieve staf officieel voorgesteld aan het grote publiek en gaf ook voor onze camera een woordje uitleg over zijn toekomstvisie en plannen met de club.

Welkom Karel Fraeye, stel jezelf eens even voor?

Fraeye: “Ik ben een Oost-Vlaming (Gent) die in West-Vlaanderen zijn heil komt zoeken. De voorbije jaren was ik actief als scout voor een aantal trainers die ik persoonlijk ken, ik deed ook de analyses op Sporza voor 1B en daarvoor was ik trainer in Lommel en heb ik ook in Engeland gewerkt, evenals in Hamme en Zele. Ik ben met andere woorden al een aantal jaar actief in de voetbalwereld.”

Er wacht je een grote uitdaging bij een ploeg die van nul moet beginnen?

Fraeye: “Misschien zelfs van onder nul? In vergelijking met de andere ploegen hebben we toch al een achterstand, maar ik ben blij dat het recent toch allemaal goed is gekomen met de club. Nu is het aan ons om stap per stap de juiste keuzes te maken. Niet te snel, beter een stapje terug te zetten en wat trager te gaan dan nu een verkeerde pass te geven.”

Niet te snel, maar… met een dergelijke omkadering… Bombarderen we ons niet meteen tot één van de ploegen die overal in het oog zal gehouden worden?

Fraeye: “Er is natuurlijk geen enkele trainer die een doelpunt zal maken, hé? Jammer eigenlijk, want met Dennis de Nooijer hadden we meteen een doelpuntenmachine in huis! We hebben in ieder geval een zeer goede sportieve staf en zijn goed uitgebouwd. Nu is het aan ons, want het belangrijkste is en blijft natuurlijk de spelerskern. Er is al goed gewerkt achter de schermen, maar nu is het zaak de juiste keuzes te maken. Er liggen een aantal dingen in het verschiet, maar door het coronavirus is de transferperiode overal wat verschoven. Er zijn dus zeker nog mogelijkheden. Met de mogelijkheden die Roeselare heeft denk ik absoluut dat we een kern gaan uitbouwen waarmee we dit jaar de top gaan spelen.”

We kunnen dus nog op tijd klaar zijn voor de competitiestart?

Fraeye: “Ja, dat denk ik wel. Ik schat dat we nu toch een tweetal weken nodig hebben om een kern samen te stellen om goed te kunnen werken op training. Ook de weken nadien gaan we dan nog een aantal interessante spelers erbij duwen. Als we onze start dan niet missen denk ik wel dat we een belangrijke rol gaan kunnen spelen.”

Als analist moet je ongetwijfeld ook de andere ploegen vrij goed kennen?

Fraeye: “Het zijn niet de ploegen die nu in onze reeks zitten, natuurlijk, maar ik ken de reeks wel en we hebben ook Jamaïque Vandamme aan de trainersstaf toegevoegd. Hij was de voorbije twee jaar nog als speler en trainer actief, dus hij kent de ploegen en spelers enorm goed. We hebben met hem een echte kenner in huis.”

Misschien nog een kleine boodschap aan de supporters die nood hebben aan positivisme, na een aantal moeilijke jaren?

Fraeye: “Als trainer heb ik op Schiervelde nooit kunnen winnen en ik hoop dat we kunnen verderzetten dat we een ongeslagen thuisreputatie kunnen opbouwen. We zijn dat verplicht aan de supporters. Als zij op de afspraak zijn, dan zullen wij dat zeker ook zijn.”

Heel veel succes, Karel Fraeye!
[/av_textblock]

[/av_one_full]