[av_image src=’http://www.ksvroeselare.be/wp-content/uploads/2020/07/slider_20200931.jpg’ attachment=’28071′ attachment_size=’full’ copyright=” caption=” styling=” align=’center’ font_size=” overlay_opacity=’0.4′ overlay_color=’#000000′ overlay_text_color=’#ffffff’ animation=’no-animation’ hover=” appearance=” link=” target=” title_attr=” alt_attr=” id=” custom_class=” av_element_hidden_in_editor=’0′ av_uid=’av-kdaoa2jl’ admin_preview_bg=”][/av_image]

[av_hr class=’invisible’ height=’10’ shadow=’no-shadow’ position=’center’ custom_border=’av-border-thin’ custom_width=’50px’ custom_border_color=” custom_margin_top=’30px’ custom_margin_bottom=’30px’ icon_select=’yes’ custom_icon_color=” icon=’ue808′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-jlwb87d0′ admin_preview_bg=”]

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=”]

[av_textblock size=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” font_color=” color=” id=” custom_class=” av_uid=’av-kdaooq4b’ admin_preview_bg=”]
KSV Roeselare heeft kennis genomen van de beslissing van de Algemene Vergadering van de Pro League van heden 31 juli 2020. Daarin werd beslist dat :

  • de Eerste Klasse A zal bestaan uit achttien clubs, namelijk de zestien clubs uit 1A van het afgelopen seizoen, inclusief Waasland-Beveren aangevuld met beide finalisten die de promotiefinale betwisten, zijnde OHL en Beerschot.
  • in de Eerste Klasse B zeven clubs zullen aantreden, die aangevuld zullen worden met de U23 van Club Brugge

Bij beslissing van het B.A.S. werd het verhaal van KSV Roeselare om de licentie voor 1A en 1B toe te kennen gedeeltelijk ongegrond verklaard, en werd de beslissing van de Licentiecommissie van 8 april 2020 voor de rest behouden. Hierdoor kreeg KSV Roeselare enkel een licentie voor Eerste Amateurklasse, ondertussen Eerste Nationale. De reden was voornamelijk omdat de continuïteit van de onderneming niet voldoende gegarandeerd kon worden.

KSV Roeselare heeft een licentie-aanvraag gedaan en niet gekregen.  De U23 van Club Brugge hebben nooit een aanvraag gedaan binnen de reglementair vastgestelde termijnen tot het verkrijgen van de licentie, waardoor het ons bijzonder onlogisch lijkt dat de U23 van Club Brugge wel een licentie voor 1B zal toegekend worden.

KSV Roeselare is momenteel in volle transitie. De club neemt een nieuwe start met nieuwe sponsors, nieuwe investeerders, nieuwe aandeelhouders, en een nieuw management. De nieuwe sponsors en investeerders zullen zich engageren om de continuïteit te garanderen.

Het vreemde is dat er nu een competitie wordt opgezet met een ploeg die al zeker zal degraderen, waardoor er de facto een competitie zal zijn met 7 ploegen, en er zelfs geen kans geboden wordt om een volwaardige competitie te organiseren waarbij ook KSV Roeselare kan deelnemen.

In het kader van het project “KSVR 2.0” is KSV Roeselare in staat om een correct budget gekoppeld aan de nodige financiële garanties voor Eerste Klasse B voor te leggen.

KSV Roeselare eist daarom haar plaats op in Eerste Klasse B, en vraagt uitgenodigd te worden door de Pro League en de KBVB om haar dossier toe te lichten en te verdedigen.

Met sportieve groeten,

Yves Olivier (Voorzitter)
Brecht Vermeulen (Gerechtigd Correspondent)

[/av_textblock]

[/av_one_full]