“Als één inwoner van de stad verbonden is aan een socio-culturele verenigng, dan zijn er verhoudingsgewijs 21 verbonden aan een sportvereniging. Dit toont aan dat er achter het voetbal een belangrijke community schuilgaat.” (Luc Martens, ex-burgemeester Roeselare)

Voetbal heeft een belangrijke plaats in de samenleving. Ook op Schiervelde worden dagelijks heel wat mensen, van partners tot spelers en medewerkers, met elkaar verbonden via KSV Roeselare. We willen niet alleen iets moois opbouwen samen mét deze mensen, maar we willen ook iets doen voor deze mensen. We willen de maatschappij in en rond Roeselare ook iets teruggeven.

Sinds 2007 is maatschappelijk verantwoord ondernemen verankerd in de werking van de club. Deze verantwoordelijkheid nemen we op door steeds zoveel mogelijk projecten te ondersteunen.

Het jij een projectvoorstel of wil je zelf graag een steentje bijdragen aan de communitywerking van KSV Roeselare? Neem dan zeker contact op met communityverantwoordelijke Evert Stroobant via onderstaand formulier.

Nieuws
Projecten
Een greep uit een aantal projecten
ActiviteitOmschrijving
Nationale actiesSamen met de overkoepelende federatie ‘Football + Foundation’ werkt KSVR+ mee aan alle sociale projecten in het Belgische voetbal zoals ‘Football Against Homofobia’, stadionacties waarbij jaarlijkse een sociaal project in het daglicht wordt gesteld, veiling van wedstrijdshirts,…
MS-LigaJaarlijks stellen we ons businessgebouw ter beschikking voor de tweedaagse benefietactie van de MS-Liga.
Samen scoren met BuurtsportIn samenwerking met BuurtSport organiseert KSVR+ jaarlijks ‘Samen scoren met Buurtsport’. Voorafgaand aan dit tornooi vinden enkele trainingen plaats in de verschillende wijken van Roeselare om de (kansarmere) jongeren klaar te stomen voor het slottornooi op Schiervelde.
G-Tornooi RecreasJaarlijks vindt een tornooi plaats voor G-ploegen op Schiervelde waaraan heel wat scholen aan deelnemen.
Doe-Aan-Sport BeursIeder jaar is KSVR+ aanwezig op de Doe-Aan-Sport-Beurs te Roeselare. Deze organisatie van Stad Roeselare is er om alle lagere scholen te laten kennis maken met zoveel mogelijk sporten.
SVS-TornooiJaarlijks organiseren we een voetbaltornooi voor de verschillende MPI’s (Medisch en Pedagogisch Instituut) in West-Vlaanderen.

Zelf een initiatief of voorstel?