Werking U10/U11

Beste spelers en ouders U10/U11,
teneinde dit seizoen al onze spelers U10 ( 2011 ) interprovinciaal voetbal aan te bieden, moesten we zowel een team U10 als een team U11 afvaardigen.
We zien dat we op IP niveau bij de U10 heel competitief zijn met de kern, maar dat tegen een jaartje ouders spelen op deze leeftijd geen evidentie is.
We zijn van mening dat dit niets te maken heeft met voetbalkwaliteiten, maar puur met fysisch vermogen ( wat volkomen normaal is op deze leeftijd ).
We zullen de focus blijven leggen op het voetballend vermogen en zijn overtuigd dat dit op termijn zijn vruchten zal afwerpen.
  • Na de wedstrijd tegen Zulte Waregem Elite, kreeg de ploeg alvast zeer positieve commentaren over de manier waarop ze willen voetballen.

Niettemin moeten we de moraal van de spelertjes blijven bewaken.

Daarom werd in samenspraak met de coördinatie en trainers het volgende beslist.

  • Bij gelegenheid zullen we enkele spelertjes die steeds geselecteerd worden bij de U11, ook eens laten rusten of laten spelen bij hun leeftijdsgenootjes U10.
  • De kern U11 zal dan worden aangevuld met spelers U12 ( 2010 ), teneinde ietwat competitiever voor de dag te kunnen komen.
  • Wie de trainers hiervoor ook selecteren, mag dit nooit gezien worden als straf.
  • Dit is een keuze die we maken om ervoor te zorgen dat de spelertjes het geloof in eigen kunnen niet verliezen, omdat ze telkens fysisch worden overtroefd.

De komende weken worden nog heel druk, met tal van midweekwedstrijden ( inhaalwedstrijden competitie, WM Youth Cup, Jeugdcup het Nieuwsblad ) en eens een wedstrijdje moeten rusten, kan zeker geen kwaad. Dit zowel bij de kern U10 als bij de kern U11.

In november zullen we alvast een eerste infomoment ” ouders U10/U11 ” organiseren, waar de toekomstplannen van de jeugdwerking en specifieke werking U10/U11 nader worden toegelicht. Een interactief moment, waar de ouders hun vragen kunnen stellen.

Alvast dank voor jullie begrip en flexibele / positieve ingesteldheid.

Met sportieve groeten,

Dirk, Christophe en Dominique.