Beste supporters,
Beste partners,

In 2011 ben ik als aandeelhouder teruggekomen bij KSV Roeselare. De oprichting van CVBA KSV Roeselare was een feit en moest een nieuwe start betekenen na een paar moeilijke jaren op Schiervelde. Samen met Arnold en Willy Deceuninck, Johan Heemeryck, David Vanheede en Peter Caset en de andere aandeelhouders werd beslist om te kiezen voor de moeilijke weg. De weg van saneren en het harde werk om iedere schuldeiser terug te betalen. In juni 2011 stonden we op de rand van de afgrond. Dankzij de oprichting van de CVBA werd KSV Roeselare gered.

In 2013 werd door alle(!) aandeelhouders beslist om de club te verkopen aan Global Football Solutions. Dat bleek nadien geen goede zaak voor de club. GFS zette de club na enkele maanden terug te koop. Niemand wou dan ook de aandelen van de CVBA terug. Dan hebben Yves en ikzelf beslist om de aandelen over te nemen. Dit niet zonder risico gezien de toestand van de club op dat moment.

Twee seizoenen hebben we verder gewerkt aan het gezond maken van onze club. Eind vorig jaar kwam ik in contact met Mevrouw Hawken, een Chinese zakenvrouw die in Londen woont. Samen met haar broer is ze eigenaar van verschillende vastgoedholdings in China. Haar broer is ook eigenaar van RENHE BEIJING, een ploeg in de Chinese tweede klasse. Na bezoeken aan verschillende ploegen in België heeft ze beslist om te investeren in KSV Roeselare. Mevrouw Hawken is aandeelhouder geworden in onze vennootschap, samen met de huidige aandeelhouders Yves, Dirk en mezelf.

Na vijf moeilijke jaren kunnen we eindelijk weer positief naar de toekomst kijken. Op vandaag kunnen we zeggen dat KSV Roeselare financieel opnieuw gezond is. Weinig clubs kunnen dit zeggen. Vele clubs die degradeerden, hebben deze val niet overleefd!

Na vijf jaar als bestuurder in CVBA KSV Roeselare, samen met Antoine, Brecht en Yves, kan ik zeggen dat we het niet gemakkelijk gehad hebben. De eeuwige zoektocht naar financiële middelen en de verschillende onaangename verrassingen die uit de kast vielen, begonnen ook op onze groep door te wegen. Ook wij snakten naar financiële stabiliteit. Deze hebben we nu eindelijk teruggevonden. Het is jammer genoeg een feit in het huidige voetbal dat sportieve successen niet meer kunnen zonder deze financiële middelen. Meer en meer komen deze middelen via buitenlandse investeerders.

Onze huidige raad van bestuur is uitgebreid met mevrouw Hawken.

We kunnen ook een samenwerking melden met LOSC, de ploeg uit Rijsel. LOSC zal hier een aantal spelers ter beschikking stellen samen met een trainer. Ook hier kunnen we er trots op zijn dat LOSC ons verkoos boven een andere ploeg uit de Proximus League.

KSV Roeselare samen met mevrouw Hawken en LOSC is een nieuwe pagina in de geschiedenis van KSVR. Laten we ons allemaal scharen achter dit nieuwe verhaal!

OLTEGOARE!!

Johan Plancke