Op de affiche voor de wedstrijd tegen OH Leuven prijkt niemand minder dan Koen Naert. De in Roeselare geboren en getogen atleet maakt zondag zijn Olympische droom waar op de marathon.

De 26-jarige atleet legde zicht tot voor kort toe op het veldlopen en de lange afstanden op de piste. Begin 2015 moest hij noodgedwongen knopen doorhakken. Zijn contract bij Topsport Vlaanderen liep af en zo moesten er enkele keuzes gemaakt worden. Hij gooide het roer volledig om en legde zich toe op de marathon. Terwijl Koen, naast de lange trainingen, nog 4/5de aan de slag was als verpleger in het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek, konden zijn concurrenten ondertussen aan de slag als prof.

Dankzij de vele opofferingen en een ijzeren wilskracht dook hij in Hamburg (april 2015) al onder de olympische limiet. Een paar maanden later wist Koen terug vriend en vijand te verbazen in de marathon van Berlijn. Hij liep er de vierde beste Belgische marathontijd ooit (02:10:31). Hij kwam er ook als eerste Europeaan aan de start en eindigde er zevende. Als je weet dat de marathon van Berlijn jaarlijks heel sterk bezet is, dan is dit toch wel een heel knappe prestatie.

Ondanks de straffe resultaten stonden de sponsors niet te drummen aan de deur van Koen. Het was uiteindelijk de Waals-Brusselse sportfederatie ADEPS die hem de kans gaf om hem voltijds de olympische marathon laten voor te bereiden.

Koen start dus zondag in de marathon op de Olympische Spelen. Het startschot wordt om 14u30 gegeven. Langs deze weg willen we Koen alvast heel veel succes wensen!

ohleuven