Voorbeschouwing KSV Roeselare – OH Leuven

Zaterdag om 20u ontvangt KSV Roeselare in eigen huis OH Leuven met het oog op de derde speeldag in het seizoen 2016-2017 in de Proximus League. De partij zal in goede banen worden geleid door Ken Vermeiren, bijgestaan door assistenten Mathias Hillaert (assistent) en Brecht Devriese (assistent). Lothar D’Hondt (vierde official) neemt de honneurs waar aan de zijlijn.

Op de laatste speeldag vorig seizoen ging OH Leuven met 0-1 onderuit tegen Club Brugge. Geen onverwachtse nederlaag, ware het niet dat de Leuvenaars door de nederlaag op de allerlaatste plaats eindigde in het klassement met één punt minder dan KVC Westerlo en zo na één seizoen in de Jupiler Pro League zich opnieuw moest opmaken voor een campagne in de Proximus League.

De club liet enkele spelers vertrekken, waaronder ook grote namen als Samuel Asamoah, John Bostock, Alessandro Cerigioni, Yohan Croizet, Romero Regalez, Jordan Remacle en Leandro Trossard. In hun plaats kwamen spelers als Serge Tabekou, Jeroen Simaeys, Fazli Kocabas, Jonathan Kindermans, Kenneth Houdret, Esteban Casagolda en de uitblinker van de eerste twee wedstrijden in het nieuwe seizoen: Soufiane El Banouhi.

De troepen van trainer Emilio Ferrera kenden een wisselvallige voorbereiding met enkele knappe overwinningen, maar ook onverwachtse nederlagen. Desondanks blijven de verwachtingen van de club hooggespannen en rekenen ze minstens op een plaatsje in de top vier dit seizoen. Op de eerste speeldag speelde OH Leuven 2-2 gelijk op het veld van Lommel United. Geen man overboord, maar vorige week kregen de Leuvenaars onverwachts een pandoering in eigen huis van het geroutineerde Union Saint-Gilloise. Het werd verrassend 0-3. Afgelopen woensdag speelde OH Leuven 2-2 gelijk tegen de nationale ploeg van Luxemburg. Kostovski viel uit met een blessure en is onzeker voor de confrontatie met KSVR.

Net als OH Leuven, staat ook KSV Roeselare na twee speeldagen met één punt in het klassement in de onderste regionen. Ondanks de tegenvallende resultaten, bewierookten de tegenstanders wit-zwart voor hun geleverde spel en voorspelden ze onze geliefde club als dé mogelijke verrassing dit seizoen. Met complimenten en mooi voetbal alleen bereik je natuurlijk niets, beseft ook trainer Arnauld Mercier. Hij rekent dan ook op een driepunter tegen de degradant uit de Jupiler Pro League, die na hun gemiste start uiteraard hetzelfde hoopt.

Marin Jakolis is niet langer geschorst en maakt opnieuw zijn opwachting in de selectie.

De wedstrijd is, net als alle andere wedstrijden dit seizoen, rechtstreeks te bekijken op Proximus TV.

Zaterdag 20/08/2016

20u00

Schierveldestadion

Plaatselijk bewolkt | 18 °C

Selectie

KSV Roeselare: Biebauw, Bochet, Brouwers, Coppens, Damman, Grisez, Ibou, Jakolis, Kehli, Kis, Kompany, Lecomte, Lepicier, Oumedjeber, Raes, Sabbe, Samyn, Van Acker, Van Eenoo en Zolotic

OH Leuven: nog niet beschikbaar

Schorsingen

Er zijn geen spelers van KSV Roeselare geschorst voor deze wedstrijd.

Blessures
  • Mikaël Seoudi (dij)
  • Martijn Monteyne (enkel)
  • Steph Van Cauwenberge (dij)
Ticketinfo

Kaarten voor deze wedstrijd zijn zowel te verkrijgen in voorverkoop, als aan de loketten. Een zitplaats in de hoofdtribune kost 25,00 EUR. Een zitplaats achter doel of een staanplaats kost 15,00 EUR. Jongeren (-16 jaar) betalen 5,00 EUR. Bezoekers kunnen hun tickets kopen in voorverkoop via het secretariaat van OH Leuven (15,00 EUR voor zowel zit- als staanplaatsen).

Extra
  • Vergeet niet om nog snel je abonnement aan te schaffen! Je kan de openingsuren van het secretariaat hier raadplegen.
  • De ‘famous fan‘ van deze thuiswedstrijd is Koen Naert. Hij ziet zondag zijn Olympische droom in vervulling gaan op de marathon in Rio en siert de affiche van deze partij. De affiche bekijken? Klik dan hier!
  • Proximus deelt voor de wedstrijd vlaggen uit van KSV Roeselare om van Schiervelde een ware vlaggenzee te maken. Ook een vlag bemachtigen? Kom dan zeker op tijd naar het stadion!
Scheidsrechters
Ken Vermeiren

Ken Vermeiren

Scheidsrechter
Mathias Hillaert

Mathias Hillaert

Assistent-scheidsrechter
Brecht Devriese

Brecht Devriese

Assistent-scheidsrechter
Lothar D’Hondt

Lothar D’Hondt

Vierde official
Locatie

Adres

KSV Roeselare CVBA
Stadion Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 374
8800 ROESELARE

Parking

Er is voldoende parkeergelegenheid rond Schiervelde. Er is een aparte bezoekersparking voorzien.

Aftrap van de wedstrijd
0Dagen0Uren0Minuten0Seconden
Vorige confrontaties

vs

DatumThuisploegResultaatUitploeg
14/02/2015OH Leuven4-0KSV Roeselare
28/09/2014KSV Roeselare0-0OH Leuven
26/03/2011KSV Roeselare0-1OH Leuven
31/10/2010OH Leuven3-0KSV Roeselare
Vorige vijf wedstrijden

16/07/2016 | Proximus League
R. Antwerp FC – KSV Roeselare 1-0

05/08/2016 | Proximus League
KSV Roeselare – Lierse SK 2-2

02/07/2016 | Oefenwedstrijd
KSV Roeselare – Winkel Sport 2-0

28/06/2016 | Oefenwedstrijd
ES Wasquehal – KSV Roeselare 3-2

20/07/2016 | Oefenwedstrijd
KSV Roeselare – Club Brugge 3-1

17/08/2016 | Oefenwedstrijd
Luxemburg – OH Leuven 2-2

12/08/2016 | Proximus League
OH Leuven – Union Saint-Gilloise 0-3

07/08/2016 | Proximus League
Lommel United – OH Leuven 2-2

30/07/2016 | Oefenwedstrijd
OH Leuven – Eendracht Aalst 4-0

27/07/2016 | Oefenwedstrijd
Una Strassen – OH Leuven 1-2