Wedstrijdverslag

De eerste van vier derby’s bracht met De Bie, Luissint en Van Roose (bij de Bruggelingen) en Monteyne, Kompany, Bochet en Samyn (bij KSVR) veel bekend volk op de mat. Leider Cercle begon het seizoen met zes op zes, maar met een op Diarra afgeweken trap van Jonathan Okita was het wit-zwart dat zich na twintig minuten spelen op 0-1 knokte. Een schot van Van Roose bracht de stand opnieuw in evenwicht. Met kansen aan beide kanten (en vier extra goals) bleef ook wat erna kwam leuk om volgen. Twee keer nog leek KSVR (dat langs Sammy Vandeweghe en Emile Samyn op 1-2 en 2-3 klom) op weg om het laken naar zich toe te trekken, maar evenveel keer stelde groen-zwart (dat van een tweetal misverstanden in de Roeselare-defensie optimaal profiteerde) opnieuw gelijk. Goed voor een 3-3-eindverdict en een voor de jongens van Kurt Vercamp (met vier op negen) voorlopige vierde stek in de competitie.

Wedstrijdgegevens

Doelpunten11′ Diarra (0-1, owngoal), 30′ Van Roose (1-1), 50′ Vandeweghe (1-2), 56′ Perquy (2-2), 85′ Samyn (2-3), 89′ Decock (3-3)
Cercle Brugge KSVDe Bie, Luissint (46′ Vermeulen), Diarra, Vandewiele, Cathenis (56′ Decock), Van Roose, De Schryver (81′ Cafmeyer), Van Craeyveld, Perquy (68′ Vanysacker), Dildick en Simoens
KSV RoeselareSabbe, Monteyne (46′ J. Van Poucke), Devos (68′ Voluzolo), Kompany, Li, Lekhechine (63′ Wheaton), Houthoofd, Okita, Bochet, Vandeweghe (83′ Buyssens) en Samyn
Gele kaartenVermeulen (C), Houthoofd
Rode kaarten/
ScheidsrechterWindels