Wedstrijdverslag

KSVR kon mits winst over de thuisploeg wippen en kwam in het Dudenpark al vroeg op 0-1 toen Emile Samyn na een mooie actie op aangeven van Houthoofd nog binnen het openingskwartier ex-Mons-doelman Saussez het nakijken gaf. Een Brusselse goal bracht de wedstrijd opnieuw in balans, tot Sun Weizhe de stand op 1-2 bracht en daarna ook Marin Jakolis zijn duivels ontbond door de Union-goalie liefst 3 keer te vloeren. Game over voor de leider, die na een zesde tegentreffer (Jonathan Okita nadat het kort daarvoor 5-2 werd) tegen de Vercamp-boys de eerste nederlaag van het seizoen leed en in de stand zo terugzakt naar plaats drie (na wit-zwart en het net als Roeselare tien punten tellende Cercle, dat op basis van het doelpuntensaldo op de tweede stek parkeert).

Wedstrijdgegevens

Doelpunten8′ Samyn (0-1), 21′ Salah (1-1), 25′ Sun (1-2), 37′ Jakolis (1-3), 55′ Jakolis (1-4), 60′ Jakolis (1-5), 72′ Salah (2-5), 75′ Okita (2-6)
R. Union St.-GilloiseSaussez, Palmeri, Salah, Tene (50′ Kanana), Antoine-Curier, Tchoutang, Vandiepenbeeck (70′ Di Vita), Fixelles, Safgjini (46′ Guler), Franquin en Papadopoulos (46′ Mba)
KSV RoeselareSabbe, Li (46′ J. Van Poucke), Devos (75′ Lekhechine), Kompany, W. Van Poucke, Sun, Houthoofd, Okita (75′ Vandeweghe), Bochet (80′ Belhafat), Jakolis en Samyn
Gele kaartenFixelles (U)
Rode kaarten/
ScheidsrechterJacqmin