In een leuke derby haalde KSV Roeselare het gisteren met 2-1 van Cercle Brugge. Lees de reacties van Kevin Kis en Thibaut Van Acker en bekijk de video’s met trainers Arnauld Mercier & Vincent Euvrard en met matchwinnaar Saviour Godwin.

 

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-e06zfb’]
[av_progress_bar title=’Reacties na KSV Roeselare – Cercle Brugge’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue83c’ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-cque9z’]

[/av_progress]

29652883652_010223f8a1_oKevin Kis: “Opnieuw een doelpunt voor Delphine (lacht)! Nee, deze keer was ze niet aanwezig in de tribune. Het doelpunt beschrijven? Het was een beetje zoals de vorige keer, hé. Natuurlijk was de bedoeling om op doel te trappen, hard naar de tweede paal. De bal viel goed en het was doelpunt. Dat gebeurde ook tegen OH Leuven en vijf minuten na mijn doelpunt was het bijna een tweede keer prijs.”

“Ik was wel wat verrast dat ik in de ploeg verscheen. In die zin dat een trainer een winnend elftal normaal niet zal veranderen. Grégory Grisez kwam echter een beetje geblesseerd uit de wedstrijd tegen Lommel United en zo mocht ik er opnieuw in. Even leek het echter een ondankbaar moment te worden bij het tegendoelpunt. Ik kreeg de bal op de borst in de kluts en hoorde iemand ‘los’ roepen. Ik liet de bal gaan en zo kwamen we op achterstand. Al was het absoluut geen uitgespeelde kans.”

“Toch heb ik me op geen enkel moment ongerust gemaakt. We zaten goed in de wedstrijd en ik voelde dat de doelpunten nog zouden komen. We hebben nu 6 op 6 en kunnen verder werken naar bijkomend puntengewin.”

 

29652871372_6871a2dd14_oThibaut Van Acker: “We hebben met z’n allen hard gewerkt voor de ploeg. Bij het tegendoelpunt hadden we een moment waar we iets te weinig hebben gevoetbald, maar we zijn er goed van hersteld. Deze overwinning is een belangrijke driepunter. Niet alleen omdat de wedstrijd een derby was, maar ook omdat we in het klassement nu terug tussen de mensen staan. We kunnen naar voor kijken.”

“Deze ploeg heeft heus wel kwaliteiten genoeg om dit seizoen iets te forceren. We moeten echter wel keihard werken. Hoe hoog we willen eindigen? Ach, in voetbal weet je nooit. De uitslagen liggen elke week ontzettend dicht bij elkaar. Veel wedstrijden worden met één doelpunt beslist of eindigen op een gelijkspel. Dat is ook het mooie van de reeks. Een offday hebben is niet gepermitteerd. We zijn in ieder geval klaar om er iets van te maken. Vandaag kwamen we op achterstand, terwijl we daarvoor al 3 of 4 open kansen hadden gehad. Cercle Brugge kwam toen één keer aan onze zestien en scoorde meteen. Zo zie je maar.”

“Ik heb even gewacht voor ik hier mijn handtekening zette, dat klopt. Ik heb met enkele andere ploegen gesproken, maar ben ervan overtuigd dat ik de juiste keuze heb gemaakt. Er is hier heel wat ambitie, dat zie je ook aan de inkomende transfers. Persoonlijk zie ik de stap naar eerste klasse nog steeds zitten, maar het zal er op aan komen om goed te presteren.”

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-azxis7′]
[av_progress_bar title=’Persconferentie KSVRTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-9jgsyf’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=UPqrVkqoL8A’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-7v4qif’]

 

[av_progress bar_styling=’av-flat-bar’ bar_animation=’av-animated-bar’ av_uid=’av-6j5evb’]
[av_progress_bar title=’Nabeschouwingen KSVRTV’ progress=’100′ color=’silver’ icon_select=’yes’ icon=’ue897′ font=’entypo-fontello’ av_uid=’av-4qeqjr’]

[/av_progress]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=5UmUYRgGNPY’ format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ av_uid=’av-274zif’]